29.6. Ravuista vartaita ja pastaa

Liekitetyt rapuvartaat

  • 300 g jättiravun pyrstöjä
  • ½ dl öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • konjakkia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 prk kermaa
  • persiljaa
  • varrastikkuja
  • patonkia
  • 1 valkosipulinkynsi

Murskaa valkosipulia kulhoon ja kumoa sekaan sulaneet ravunpyrstöt. Kaada päälle öljyä ja sekoita huolellisesti. Anna maustua ainakin puoli tuntia.

Liota vartaita, jotta ne kestäisivät paremmin tulta.

Pistele muutama jättiravun pyrstö lyhyeksi katkaistuihin tikkuihin. Kuumenna pannu ja paista vartaita siinä nopeasti molemmin puolin. Kaada loraus konjakkia pannulle ja sytytä palamaan. Nosta vartaat grillin viileämpään osaan ja tee kastike.

Sekoita liekityspannuun tomaattipyreetä ja kaada viini päälle. Anna kiehua puoleen ja lisää kerma. Lisää kastikkeeseen vielä runsaasti leikattua persiljaa. Murskaa valkosipulia tilkkaan vettä.

Paahda patonkiviipaleita grillillä ja sivele valkosipulivettä siivujen pinnalle.

Rapupasta

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 pkt pastaa
  • 1 prk parsaa paloina
  • 15 basilikanlehteä
  • 1 sitruuna
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 rkl rapufondia

Keitä pasta puolikypsäksi ja anna valua lävikössä. Kuumenna pannu tai grillitaso ja lisää siihen öljyä. Kumoa pastat pannulle ja kääntele muutaman kerran niin, että ne saavat öljyä pinnoilleen. Lisää valutetut parsapalat, sitruunan mehu ja rapufondia ja sekoita huolella.

Leikkaa basilikanlehtiä hieman pienemmiksi ja lisää ne sekä ravut aivan lopuksi pastan sekaan. Rouhi pinnalle vielä vähän mustapippuria.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat