29.5.2002 Kesäkeitto ja mansikka/vadelmasmoothie

0,5 l vettä
suolaa
liraus rypsiöljyä tai nokare voita
noin 600 g uuden sadon kasviksia (4-6 peruna, 2-6 porkkanaa, ½ kukkakaali, 1 nauris, vähän pinaattia tai nokkosta, 1 dl pakasteherneitä)
0,5 l maitoa
persiljaa, ruohosipulia tai / ja tilliä

1. Huuhdo kasvikset. Kuori perunat ja porkkanat harjaamalla, nauris veitsellä.
2. Paloittele kavikset ja lisää suolalla ja rasvatilkalla maustettuun kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä eli ensin perunat, nauris ja porkkanat. Hetken kuluttua kukkakaalilohkot ja viimeisenä herneet ja pinaatti.
3. Lisää maito, kun kasvikset ovat kypsiä. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.
4. Lisää joukkoon lopuksi hienonnettua persiljaa, tilliä tai ruohosipulia. Tarjoa rukiisen leivän kera.

Mansikka/vadelmasmoothie

(2:lle)

1-2 dl tuoreita tai pakastettuja mansikoita tai kotimaisia pakastevadelmia
noin 3 dl maustettua, esim. vanilja tai maustamatonta jogurttia
sokeria maun mukaan
jäämurskaa tai muutama jääpala
tarvittaessa loraus maitoa

sitruunamelissaa tai minttua
pari mansikkaa

1. Kaada aineet tehosekoittajaan tai monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta kunnes smoothie on tasaista ja ilmavaa. Jos se tuntuu liian sakealta, lisää vähän maitoa.

- Toim. Kati Nappa, vieraana Maitotyttö 2002 Päivi Kortelainen

Lue myös:

    Uusimmat