Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.4.2004 Kalakeitto ja tippaleivät

Julkaistu 29.04.2004 06:00(Päivitetty 29.04.2004 13:09)

Kalakeitto

KalakeittoCopyright MTV Oy 2004

Kalakeitto (4 annosta)

  • 4 perunaa
  • 1/2 purjosipuli
  • 1 keltasipuli
  • 300 g lohta
  • 6 dl kalalientä tai vettä
  • 2 dl ruokakermaa/maitoa
  • 1 viipale ruisleipää
  • nippu tilliä
  • voita/öljyä kuullotukseen
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 maustepippuria
  • suolaa

Kuutioi kuorittu peruna ja sipuli sekä suikaloi purjo. Kuullota kasvikset, maustepippurit ja laakerinlehdet voissa tai öljyssä. Lisää joukkoon kalaliemi ja keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää joukkoon kerma tai maito ja kiehauta. Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keittoon. Laita peitä kattila kannella ja anna hautua jälkilämmöllä n. 10 minuuttia. Älä keitä. Lisää keittoon myös hienonnettu tilli sekä ruisleipäviipale. Leipä antaa keittoon uskomattoman aromin ja se on oiva lisuke keitossa.

Tippaleivät

  • 4 munaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ - 1 tl leivinjauhetta
  • Uppopaistoon:
  • noin 5 dl öljyä
  • Viimeistelyyn:
  • tomusokeria

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja maito sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pursotuspussiin ja sulje pussi. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha. Leikkaa pursotinpussin kulmaan pieni reikä ja valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana kauhaan niin, että se muodostaa pienen kerän. Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli.

Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita