Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.4.2004 Kalakeitto ja tippaleivät

Julkaistu 29.04.2004 06:00(Päivitetty 29.04.2004 13:09)

Kalakeitto

KalakeittoCopyright MTV Oy 2004

Kalakeitto (4 annosta)

  • 4 perunaa
  • 1/2 purjosipuli
  • 1 keltasipuli
  • 300 g lohta
  • 6 dl kalalientä tai vettä
  • 2 dl ruokakermaa/maitoa
  • 1 viipale ruisleipää
  • nippu tilliä
  • voita/öljyä kuullotukseen
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 maustepippuria
  • suolaa

Kuutioi kuorittu peruna ja sipuli sekä suikaloi purjo. Kuullota kasvikset, maustepippurit ja laakerinlehdet voissa tai öljyssä. Lisää joukkoon kalaliemi ja keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää joukkoon kerma tai maito ja kiehauta. Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keittoon. Laita peitä kattila kannella ja anna hautua jälkilämmöllä n. 10 minuuttia. Älä keitä. Lisää keittoon myös hienonnettu tilli sekä ruisleipäviipale. Leipä antaa keittoon uskomattoman aromin ja se on oiva lisuke keitossa.

Tippaleivät

  • 4 munaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ - 1 tl leivinjauhetta
  • Uppopaistoon:
  • noin 5 dl öljyä
  • Viimeistelyyn:
  • tomusokeria

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja maito sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pursotuspussiin ja sulje pussi. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha. Leikkaa pursotinpussin kulmaan pieni reikä ja valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana kauhaan niin, että se muodostaa pienen kerän. Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli.

Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Tähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä käviKauppakeskusten pysäköintialueet ruuhkautuvat joulun alla – autoilija, osaatko toimia?Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"Yllättävä tutkimustulos vauva-arjestaKokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:55
    Joulu

    Tähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä kävi

  • 11:59
    Pysäköinti

    Kauppakeskusten pysäköintialueet ruuhkautuvat joulun alla – autoilija, osaatko toimia?

  • 08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 06:45
    Joulu

    Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"

  • Eilen18:57
    Vanhemmuus

    Yllättävä tutkimustulos vauva-arjesta