29.3. Thaimaalainen kirkas kanakeitto ja helppo jäätelökakku

Thaimaalainen kirkas kanakeitto – Tom yum kai

  • 600 g kananrintafileetä
  • 1,5 l kanalientä
  • 4 vartta sitruunaruohoa
  • 6 kaffir-limen lehteä
  • 150 g siitakesieniä
  • 2 tl sokeria
  • 5 rkl kalakastiketta
  • 4 limen mehu
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 4-5 punaista tulista chiliä

Leikkaa rintafileet ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Kuori sitruunaruoho ja leikkaa se noin 2 cm pitkiksi paloiksi. Murskaa vartta hieman, että maut pääsevät irti. Suikaloi limen lehdet. Lisää ne sekä sitruunaruoho kiehuvaan kanaliemeen. Anna kiehua hetki ja lisää kanafileesuikaleet ja puolitetut siitakesienet. Anna kiehua pari minuuttia, että kana kypsyy. Mausta kalakastikkeella, limetin mehulla ja sokerilla. Lisää lopuksi puolietut kirsikkatomaatit ja silputtu chili. Kuumenna ja tarjoile.

Jäätelökakku

  • 0,5 l tuhtia suklaajäätelöä
  • 0,5 l vaniljajäätelöä
  • 2 pkt välipalakeksejä tai kaurakeksejä

Tarvitset jäätelökakun tekemiseen esim. leipävuoan tai kakkuvuoan. Anna jäätelöiden pehmitä huoneenlämmössä, että niitä on helpompi käsitellä. Laita vuoan pohjalle vaniljajäätelöä. Lado sen päälle yksi kerros keksejä. Keksien päälle runsaasti suklaajäätelöä ja sen päälle taas keksejä. Jatka kunnes vuoka on täynnä ja jäätelö ja keksit käytetty. Pakasta yön yli ja tarjoile sellaisenaan tai kinuski- tai marjakastikkeen kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat