29.1. Toscakakku

Toscakakku

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa
  • 150 g voita sulatettuna
  • Kuorrutus:
  • 50 g voita
  • 70 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat sekä sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauho- leivinjauheseos, maito sekä voisula kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Kiehauta sillä aikaa kuorrutusaineet kattilassa ja levitä seos uunista tulleen pohjan päälle. Paista vielä 250 asteessa 10 min ajan kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat