Hapankaali-peruna-etikkasienisalaatti
-
Täytetty lihamureke, kasvikset
-
Marjakukko, jäätelö
Hapankaali-peruna-etikkasienisalaatti
n. 150 g hapankaalia
3-4 keitettyä perunaa
n. 1 dl etikkasieniä (suppiksia, kantarelleja tms)
2 rkl öljyä
mustapippuria
pätkä tuoretta kurkkua
1. Maista hapankaalia, jos se maistuu mielestäsi liian vaoimakkaalta, huuhdo se kylmällä vedellä tai hauduta vesitilkassa jonkin aikaa ja jäähdytä. Saksi hapankaalisuikaleet lyhyemmiksi, niin salaattia on helpompi syödä.
2. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Suikaloi tai viipaloi kurkku.
3. Sekoita keskenään hapankaali, perunakuutiot, sienet ja öljy. Mausta mustapippurilla.
4. Tarjoa salaatti vadilta kurkkusuikalein koristettuna tai annoksina lautasilta kurkkuviipaleilla ympäröitynä. Lisäkkeeksi maistuu leipä.
Täytetty mureke
600 g vähärasvaista jauhelihaa
4 viipaletta vaaleaa leipää tai runsas
1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa tai cremeä + 0,5 dl vettä
1 sipuli
1 iso tai 2 pientä munaa
1-1,5 tl suolaa
musta- tai viispippuria