Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

28.10.2003 Kirjolohi-purjovuoka

Julkaistu 28.10.2003 14:01

Vieraana Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta kertomassa ruokatalouden ajan ja rahan säästövinkkejä. Ruokamenoissakin voi säästää ja Hyvää itse tehden vihkosia voi tilata Marttaliitosta nettiosoitteesta www.marttaliitto.fi

Kirjolohi-purjovuoka

Kirjolohi-purjovuoka

Kirjolohi-purjovuokaCopyright MTV Oy 2003

600 g kirjolohifileetä
0,5 -1 tl sitruunapippuria
2 purjoa
0,5 dl vettä
1 kalaliemikuutio tai kalafondia
2 dl ruokakermaa
4 rkl chilikastiketta
2 tl kuivattua tilliä

1. Mausta nahaton ja ruodoton kirjolohifilee sitruunapippurilla ja laita se uunivuokaan.
2. Puhdista purjot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet kalan päälle.
3. Liuota kalaliemikuutio kuumaan veteen ja sekoita kermaan mausteiden kanssa. Kaada seos kalan päälle.
4. Kypsennä 15 minuuttia 200 asteessa uunissa, valele liemellä ja kypsennä edelleen 15 minuuttia.
5. Tarkista että kala on kypsää. Tarjoa keitin- tai lohkoperunoiden kera. Jos teet lohkoperunoita, lohko pestyt perunat kuorineen, mausta öljyllä ja yrteillä ja levitä uunipannulle. Laita uuniin vähän ennen kalaa. Pakastelohkoperunat ehtivät kypsyä samassa ajassa kalan kanssa.


Lisää aiheesta:

Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja