27-vuotias mies tuomittiin järjestyksenvalvojan tapon yrityksestä vuosien vankeuteen: Välikohtaus metroasemalla tallentui videolle

Väkivaltatilanne metroasemalla tallentui videolle: Mies yritti ampua järjestyksenvalvojaa pystypainin päätteeksi 1:32
Väkivaltatilanne Sörnäisten metroasemalla tallentui valvontakameroihin – katso videolta, miten tilanne eteni.

27-vuotias Matieb Matieb tuomittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa järjestyksenvalvojan tapon yrityksestä viiden vuoden vankeuteen. Rikos tapahtui uudenvuodenpäivänä noin kello 16.20 Helsingissä Sörnäisten metroasemalla. 

Poliisi sai hälytyksen paikalle, kun kolme miestä käyttäytyi uhkaavasti lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia kohtaan metroaseman laiturialueella.

27-vuotiaalla miehellä oli mukanaan ampuma-ase, jolla hänen epäillään yrittäneen ampua yhtä metroaseman järjestyksenvalvojista. Mies osoitti ladatulla pistoolilla järjestyksenvalvojaa lähietäisyydeltä ylävartalon ja pään alueelle ja hän painoi kaksi kertaa liipaisimesta.

Yhtään laukausta ei kuitenkaan ammuttu. Ase ei yrityksistä huolimatta lauennut, sillä patruuna oli lipastettuna aseen lippaaseen väärinpäin. 

Yritti rimpuilla irti

Matieb tuomittiin tapon yrityksen lisäksi myös järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Hänet määrättiin maksamaan järjestyksenvalvojalle 4000 euroa kärsimyskorvauksia. 

Väkivaltainen tilanne sai alkunsa, kun järjestyksenvalvoja oli yrittänyt poistaa 27-vuotiasta miestä metroasemalta tämän aggressiivisen käytöksen takia. Mies yritti kuitenkin riuhtoa itsensä irti järjestyksenvalvojan otteesta. Tilanne eteni pystypainiksi ja se päättyi siihen, että aggressiivisesti käyttäytynyt 27-vuotias mies pääsi irti järjestyksenvalvojan otteesta.

Tässä vaiheessa mies otti aseen esiin.

Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään tilanteessa kaasua, jonka jälkeen he veivät 27-vuotiaan miehen maahan. Mies vastusteli kiinniottoa vielä lattialla maatessaan.

Paikalla olleet järjestyksenvalvojat saivat mieheltä aseen pois ja tilanne oli saatu hallintaan poliisin saapuessa paikalle.

Toinen tilanteessa ollut 21-vuotias mies tuomittiin järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 40 päiväsakkoon. Hän yritti tilanteessa häiritä järjestyksenvalvojia ja estää heitä ottamasta kiinni 27-vuotiasta miestä. Mies yritti myös ottaa 27-vuotiaalta pudonneen aseen. 

Lue myös:

    Uusimmat