27-vuotias yritti ampua järjestyksenvalvojaa päähän – miestä syytetään Sörnäisten metroasemalla tapahtuneesta tapon yrityksestä

27-vuotiasta miestä syytetään järjestyksenvalvojan tapon yrityksestä. Asian käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Rikos tapahtui uudenvuodenpäivänä noin kello 16.20 Helsingissä Sörnäisten metroasemalla. 

Poliisi sai hälytyksen paikalle, kun kolme miestä käyttäytyi uhkaavasti lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia kohtaan metroaseman laiturialueella.

27-vuotiaalla miehellä oli mukanaan ampuma-ase, jolla hänen epäillään yrittäneen ampua yhtä metroaseman järjestyksenvalvojista. Syytteen mukaan mies osoitti ladatulla pistoolilla järjestyksenvalvojaa lähietäisyydeltä ylävartalon ja pään alueelle ja hän painoi kaksi kertaa liipaisimesta.

Yhtään laukausta ei kuitenkaan ammuttu. Ase ei yrityksistä huolimatta lauennut, sillä patruuna oli lipastettuna aseen lippaaseen väärinpäin. Toissijaisesti miestä syytetään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Yritti rimpuilla irti

Tapon yrityksen lisäksi miestä syytetään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Väkivaltainen tilanne sai alkunsa, kun järjestyksenvalvoja oli yrittänyt poistaa 27-vuotiasta miestä metroasemalta tämän aggressiivisen käytöksen takia. Mies yritti kuitenkin riuhtoa itsensä irti järjestyksenvalvojan otteesta. Tilanne eteni pystypainiksi ja se päättyi siihen, että aggressiivisesti käyttäytynyt 27-vuotias mies pääsi irti järjestyksenvalvojan otteesta.

Tässä vaiheessa mies otti aseen esiin.

Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään tilanteessa kaasua, jonka jälkeen he veivät 27-vuotiaan miehen maahan. Mies vastusteli kiinniottoa vielä lattialla maatessaan.

Paikalla olleet järjestyksenvalvojat saivat mieheltä aseen pois ja tilanne oli saatu hallintaan poliisin saapuessa paikalle.

"Ei piittaa lain kielloista ja käskyistä"

Toinen mies, jota syytetään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, yritti tilanteessa häiritä järjestyksenvalvojia ja estää heitä ottamasta kiinni 27-vuotiasta miestä. Tämä syytetty yritti myös ottaa 27-vuotiaalta pudonneen aseen. Hänetkin raudoitettiin tilanteessa ja hän sai kahdesti kaasua kasvoilleen.

Syyttäjä vaatii 27-miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta ja toiselle miehelle sakkorangaistusta.

Syyttäjän mukaan 27-vuotiaan miehen rangaistusta mitattaessa on koventamisperusteena otettava huomioon hänen aiempi rikollisuutensa, sillä hänen aiemmat teot ja nyt käsittelyssä olevat uudet rikokset osoittavat hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Lue myös:

    Uusimmat