27.1 Paahtopaistia ja sellerisalaattia

Paahtopaisti

  • 2-3 kg häränpaistia (paahto- tai sisäpaisti)
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • rouhittua musta- ja viherpippuria
  • 1 ruukku tuoretta timjamia

Aseta paisti uuniritilälle, jonka alla on uunipannu paistista valuvaa nestettä varten. Laita paisti 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, laske sitten lämpö 120 asteeseen ja kypsennä paistia kunnes sisälämpö on 62 astetta. Ota paisti uunista ja hiero pintaan pippureita, suolaa sekä timjamia. Kääri paisti folioon lepäämään noin 30 minuutiksi. Paisti on loistavaa lämpimänä tai kylmänä.

Piparjuurella maustettu sellerisalaatti

  • 0,5 l sellerisuikaletta (säilykettä tai tuoretta)
  • 2 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 omenaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl saksanpähkinärouhetta
  • suolaa
  • valkopippuria

Valuta sellerisuikaleet siivilässä. Kuori ja suikaloi omena. Sekoita keskenään sellerisuikaleet, piparjuuri, omenasuikaleet, majoneesi, sitruunanmehu ja ranskankerma. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle saksanpähkinärouhe. Tarjoa paahtopaistin lisukkeena.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat