27.1.2003 Höyrytetty broilerirulla ja sitrus-rosmariinimansikat

Vieraana kotitalousopettaja Jouko Sirenius Helsingin Työväenopistolta kertomassa ruokakursseista.

Höyrytetty broilerirulla

4 broilerin rintafileetä
suolaa ja pippuria
100 g fetajuustoa
2 valkosipulinkynsi
½ dl hakattua persiljaa

1. Nuiji broilerin rintafileet kelmun välissä ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Murenna fetajuusto haarukalla. Sekoita fetamuruun hienonnettu valkosipuli ja persilja.
3. Kääri liha rulliksi kelmun avulla. Kiristä paketti ja höyrytä rullia n. 20 minuuttia höyrykattilassa.

Energia: 0,7 MJ / 166 kcal
Prot. 26 g, hh 1 g, ra. 6 g

Sitrus-rosmariinimansikat

½ l pakastemansikoita
½ appelsiinin kuori
½ appelsiinin mehu
2 limetin mehu
1 limetin kuori
3 rkl sokeria
2 rkl silputtua tuoretta rosmariinia

Kiehauta kattilassa appelsiinin ja limetin kuoret, sekä sokeri ja rosmariini. Kaada liemi pakastemansikoiden päälle. Sekoita Anna maustua pari tuntia viileässä. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.

Energia: 0,2 MJ / 46 kcal
Prot. 0,4 g, hh 11 g, ra. 0,2 g

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli
Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat