Mainos

26-vuotias nainen luopui huikeasta palkasta saadakseen elää unelmaansa

Oma asunto vai matkustelu? Hyvin tienaava pankkiiri teki elämänsä päätöksen ja on nyt onnellisempi kuin koskaan. 

Vuonna 2012 Kristin Addis teki elämänsä suurimman päätöksen ja irtisanoutui hyväpalkkaisesta työstään investointipankkiirina. Ennen lähtöpäätöstään hän oli tienannut kuusinumeroisia lukuja vuodessa, mutta ei siitä huolimatta ollut tyytyväinen elämäänsä. Tiukka työtahti ja tulospaineet johtivat siihen, että nainen ehti pitää lomaa vain kaksi viikkoa vuodessa.

– Miksi tienaisin rahaa, jos minulla ei ole koskaan mahdollisuutta käyttää sitä mihin haluan, Kaliforniassa työskennellyt nainen pohtii.

Eräänä päivänä hän ymmärsi, että elämällä oli taatusti enemmänkin annettavaa kuin vain pelkkä työ. Niinpä hän päätti lähteä katsomaan, mitä maailmalla olisi hänelle tarjottavanaan.

Raha ei automaattisesti tarkoita rikkautta

Alle vuoden kuluttua päätöksen syntymisestä Addis osti menolipun Bangkokiin ja matkusti pitkin Kaakkois-Aasiaa. Siitä lähtien nainen on pysynyt tien päällä, ja on tyytyväisempi elämäänsä kuin koskaan ennen.

– Olin säästänyt vuosia. Piti valita, käytänkö rahat asuntoon vai matkustamiseen, nainen kertoo päätöksen synnystä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisella on säästössään 18 000 euroa käteisvaroja ja 54 000 euroa eläkesäästöjä, joihin hän ei kuitenkaan aio koskea ennen eläkettä. Matkakassaa hän kartuttaa muun muassa työskentelemällä toisinaan turistitoimistoissa ja kirjoittamalla blogia nimeltä Be My Travel Muse. Addis on kirjoittanut seikkailustaan myös opaskirjan, jossa hän antaa vinkkejä yksin matkaaville naisille.

Vaikka nainen ansaitsee huomattavasti vähemmän kuin ennen, hän kertoo tuntevansa itsensä rikkaammaksi nyt kuin pankissa työskennellessään.

– Uskon, että suurimmalle osalle ihmisistä elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin käteinen. Kuten vapaa-aika ja vapaus. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Blogin ja kirjan kirjoittaminen ovat saaneet aikaan sen, että Addis työskentelee nykyisin välillä pitempää päivää kuin pankkiirina. Nyt hänellä on kuitenkin mahdollisuus sulkea kone ja lähteä reissuun milloin vain.

– Nyt minulla on mahdollisuus nähdä uusia asioita ja tavata uusia ihmisiä, tehdä asioita, joista nautin. Minusta se on vaurautta ja rikkautta, Addis kiteyttää. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Video: Jos matkakassa ei vielä anna periksi, voit yrittää päästä tunnelmaan katsomalla, miltä huvipuistolaitteen kyydissä näyttää.

3:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.