26.5.2003 Grillattua pähkinäbroileria, kasviksia ja raparperia

1 kg (marinoimattomia) broilerin koipi- ja/tai reisipaloja

1 dl suolapähkinöitä
2 dl maustamatonta jogurttia (esim. Bulgarian jogurtti)
2 rkl sitruunanmehua
2 tl korianteria
1-2 tl hunajaa
suolaa
cayennepippuria
Tee lihapaloihin syviä viiltoja ja laita palat muovipussiin. Rouhi suolapähkinät veitsellä tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Yhdistä marinadin ainekset. Kaada maustekastike broilerinpalojen päälle pussiin ja pyörittele pussia niin, että marinadi tarttuu kaikkiin paloihin. Anna maustua vähintään kaksi tuntia. Grillaa broilerinpalat parilassa tai grilliritilän päällä kypsiksi.

Sitruunalla ja valkosipulilla maustetut grillikasvikset

munakoisoa
kesäkurpitsaa
paprikaa
fenkolia
porkkanaa
sipulia (varhaissipulia)
öljyä

1 sitruunan raastettu kuori
3 valkosipulia
persiljaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Käsittele valitsemasi kasvikset. Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Ripottele päälle suolaa ja anna viipaleiden "hikoilla" muiden kasvisten käsittelyn ajan. Leikkaa myös kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat kolmeen osaan. Viipaloi fenkoli pitkittäin. Leikkaa porkkanasta pitkiä lastuja kuorimaveitsellä. Voitele kasvikset öljyllä. Pariloi kasviksia grillissä tai kypsennä uunissa grillivastuksien alla. Mausta suolalla, pippurilla, raaste- tulla sitruunankuorella, murskatulla valkosipulilla ja hienonnetulla persiljalla. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sekoita kasviksia varovasti nostellen. Tarjoa heti.

Grillattu raparperi

10 ohutta raparperinvartta
1 dl vaaleaa siirappia
2 tl inkivääriä raastettuna
1 tl kanelia

vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Työnnä raparperinvarren läpi kolme varrastikkua, yksi varren molemmista päistä ja yksi varren keskeltä. Työnnä samalla tavalla näiden tikkujen läpi loput varret niin, että muodostuu "raparperinvarsimatto". Sekoita siirappi, inkivääri ja kaneli keskenään. Pariloi tai grillaan varsia. Sivele niitä grillauksen aikana siirappiseoksella. Kääntele tikkujen avulla. Tarjoa heti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat