26.3.2002 Siitakesienillä täytettyä broilerinrintaa sekä lisäkevihannekset

4 broilersinrintafileetä
50 g siitakesieniä
nokare voita
1 salottisipuli
tuoretta salviaa
suolaa, valkopippuria

1. Silppua sienet ja paista niitä voissa. Lisää silputtua salviaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä hetki.
2. Leikkaa broilerin rintafileisiin terävällä veitsellä tasku ja täytä sienimassalla. Kiinnitä tikuilla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
3. Paista kaunis väri fileiden pintaan ja nosta ne uunivaadille ja kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia eli kunnes lihaksesta tihkuva neste on kirkasta. Tarjoa broilerifileet kevätvihannesten, (tuore)pasta ja kastikkeen kera.

Lisäkevihannekset


4 kevätporkkanaa
4 kevätsipulia
1 omena
2 latva-artisokanpohjaa

1. Kuori ja paloittele kasvikset ja kypsennä ne höyrykattilassa tai pannulla.

Kastike

2 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
2 dl kanalientä
1 dl kermaa
20 g voita
suolaa, pippuria, tuoretta rakuunaa

1. Silppua salottisipulit ja nosta ne kattilaan. Kaada päälle valkoviini ja kanaliemi ja keitä kokoon.
2. Lisää kerma ja keitä edelleen kokoon kunnes kastiketta on jäljellä runsaat pari desilitraa.
3. Mausta suolalla. pippurilla ja tuoreella rakuunalla ja viimeistele kastike muutamalla voinokareella.

Lue myös:

    Uusimmat