26.2.2002 Välipalaleipä ja tyrnimarjakeitto

Leipä on herkullinen ja hyvä pohja lasten ja koululaisten välipalalle. Valinnanmahdollisuuksia on runsaasti sekä leivissä että päällysteissä. Lapsi on hyvä totuttaa jo pienestä pitäen syömään erilaisia ja erityisesti ruisleipää sekä kevyitä päällysteitä. kasvirasvapohjaisen (kevyt)levitteen päälle sopivat kevyes juustot ja leikkeleet, sekä pelkästään kasvikset ja hedelmätkin. Päällystä välipalaleipä vaihteeksi esim. tuorekurkkuraasteella ja kalalla, sulatejuustolla ja porkkanaraasteella, banaani- , avokado- tai omenaviipaleilla . Suomalaisista marjoista valmistetut hillot maistuvat hyviltä myös leivän päällä joko yksinään tai juuston kanssa. Puurot ja mysli ovat myös hyviä välipaloja maidon tai jogurtin tai marjakeiton kanssa.

Tyrnimarjakeitto/kiisseli


0,5 l vettä
0,5 - 1 dl sokeria
1,5 - 3 rkl perunajauhoja
n. 1 dl tyrnimehua
1. Sekoita kylmä vesi, sokeri ja perunajauhot ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
2. Lisää tyrnimehu ja sekoita.
Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa tai jäähtyneenä sellaisenaan tai puuron, korppujen tai myslin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja