Nämä asiat jokaisen naisen pitäisi tietää seksistä ennen 30 vuoden ikää

Mitä jokaisen naisen pitäisi tietää seksistä ennen kolmekymppisiä? Health.com-sivusto selvitti.

Elämä on matka, jonka aikana tulee opittua yhtä sun toista. Myös seksielämän puitteissa kannattaa pistää muutamia asioita korvan taakse. Health.com-sivusto listasi asiat, jotka jokaisen naisen pitäisi tietää ennen kuin mittariin paukahtaa 30 ikävuotta.

On ihan okei, jos naurattaa

Alkuaikoina seksi on saattanut tuntua vakavalta asialta, mutta seksiterapeutti Rena McDaniel kehottaa ottamaan rennosti. McDanielin mukaan omat epätäydellisyydet pitäisi hyväksyä, jotta voisi tuntea olonsa mukavaksi omassa kehossaan. Kannattaa myös ymmärtää, että keho saattaa tehdä outoja asioita tai päästää eriskummallisia ääniä, ja se on ihan normaalia. Jos seksin aikana tapahtuu jotain noloa tai kiusallista, kannattaa keskittyä asian huumoripuoleen nöyryytyksen tunteiden sijaan.

– Se, että pystyy nauramaan, kun joku putoaa sängyltä, saa krampin tai päästää vahingossa oudon äänen, voi tehdä mahdollisesti kiusallisesta hetkestä yhdistävän, asiantuntija kannustaa. 

Käytä liukuvoidetta

Liukuvoide ei ole tarkoitettu vain niille, joilla on ongelmia kosteuden kanssa. McDanielin mukaan liukuvoide parantaa seksiä ylipäätään.

Myös seksi- ja parisuhdeasiantuntija Emily Morse komppaa kollegaansa.

– Se ei ole epäonnistuminen naiseudessasi, jos otat vähän apua liukuvoideliittolaiseltasi.

Käytä kondomeja

Vaikka miehet usein valittavat, etteivät kondomit tunnu hyvältä, niitä kannattaa käyttää, jotta välttyy sukupuolitaudeilta. Naisen kannattaa myös kantaa omia kondomeja mukanaan. 

– Voitko todella luottaa miehen pitävän huolta seksuaaliterveydestäsi, kun monikaan heistä ei tiedä edes, missä klitoris on? kehottaa seksikouluttaja Uchenna Ossai miettimään.

Entä jos mies kieltäytyy kondomista?

– Moni muu prinssi olisi iloisesti yllättynyt siitä, että toit oman "lasikenkäsi". Ja he ovat valmiita näyttämään arvostuksensa koko yön ajan, Morse toteaa.

Seksin ei pitäisi sattua

Uusien asioiden kokeilu on aina hyvä asia, mutta kokeilun ei pitäisi ikinä tapahtua hyvän olosi kustannuksella. Moni kivuista seksin aikana kärsivä nainen saattaa olla siinä oletuksessa, että se kuuluu seksiin. Ossai selittää, että väite ei voisi olla kauempana totuudesta. 

– Seksin ei yksinkertaisesti kuuluisi sattua, joten jos sinulla on seksiin liittyviä kipuja, älä jätä niitä huomiotta, asiantuntija sanoo ja kehottamaan menemään tuollaisessa tilanteessa lääkärin pakeille.

Orgasmin teeskentely ei hyödytä ketään

– Tiedän, että on houkuttelevaa teeskennellä orgasmi silloin tällöin, olipa kyse siitä, että tiedämme, ettei sitä (oikeaa orgasmia) tule tapahtumaan tai haluamme vain antaa kumppanillemme pientä egovahvistusta, Morse toteaa.

Ongelma on kuitenkin ilmeinen.

– Nyt kun hän luulee, että hän on orgastisen universumisi mestari, hän tekee niitä samoja liikkeitä kerta toisensa perään uskoen, että ne saavat aikaan positiivisia tuloksia.

Viaton hyvän tahdon ele voikin olla sysäys pitkälle orgasmittomalle ajanjaksolle. Unohda siis näyttelijän elkeet ja tarjoa sen sijaan rakentavaa kritiikkiä. Morse muistuttaa, että teeskennelty kiemurtelu ja voihkiminen vaativat enemmän vaivannäköä kuin klitoriksen osoittaminen miehelle.

Älä keskity maaliviivaan

Jos ajattelet vain tulevaa orgasmiasi, kävelet kohti pettymyksien tietä ja petipuuhat saattavat lopahtaa nopeasti. Kannattaa ennemmin keskittyä matkaan kuin määränpäähän, sillä seksi on paljon muutakin kuin orgasmi. Muuten sinulta jää paljon kokematta.

Salli nautinto itsellesi

Morsen mukaan moni nuori nainen kuvittelee edelleen, että miehen nautinto on pääasia seksissä. Seksi on kuitenkin kaksisuuntainen leikki, ja molempien osapuolten tulisi saada mahdollisuus nautintoon.

Kerro rohkeasti, mitä haluat ja milloin haluat. Muista, että ansaitset nautinnon siinä, missä kuka tahansa muukin. 

Suosi myös sooloa

Jos et ole täysin varma, mitä pyytää sängyssä, itsetyydytys voi auttaa. Tutustu kehoosi ja opi tiedostamaan, mitkä asiat kiihottavat juuri sinua.

Katso laajemmalle

Seksi on muutakin kuin yhdyntää ja suuseksiä. Kehosi on täynnä erogeenisiä alueita, joiden tutkiminen voi olla erittäin mukavaa. Seksielämäsi paranee taatusti!

Älä stressaa vartalostasi

Seksi ei koskaan tule olemaan tajunnanräjäyttävää, jos murehdit vartalostasi. Toki oman itsensä hyväksyminen voi vaatia kärsivällisyyttä ja vaivannäköä, mutta se on sen arvoista. 

Ossai kehottaa miettimään, mitkä asiat saavat sinut tuntemaan olosi kauniiksi, itsevarmaksi, vahvaksi ja seksikkääksi.

– Kun itsevarmuutesi vartaloasi kohtaan paranee, niin tekee seksielämäsikin, Osaai vakuuttaa.

Lähde: Health

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja