Gynekologien parhaat seksivinkit: Seksielämä kuntoon näiden avulla!

Mitä asioita gynekologit voivat opettaa asiakkailleen seksistä? Viisi gynekologia paljastaa parhaimmat neuvonsa.

Ehkäisy-, sukupuolitauti- ja muiden terveysasioiden lisäksi gynekologit tietävät paljon seksistä. Mutta onko mieleesi koskaan tullut kysyä gynekologiltasi vinkkejä parempaan seksielämään?

– Älä koskaan pelkää jutella gynekologisi kanssa seksielämästäsi, kannustaa gynekologi ja Yalen yliopiston Schoolf of Medicinen kliininen professori Mary Jane MinkinWomen's Health -sivustolla.

– Ja jos pelkäät, etsi uusi gynekologi, hän täräyttää.

 Mutta millaisia neuvoja gynekologit asiakkailleen eniten jakavat? 

1. Liukuvoide on kaiken a ja o

Emättimen kuivuus johtuu usein vaihdevuosista, mutta myös matala libido, stressi ja jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa kuivuutta. Liukuvoidetta kannattaakin käyttää!

Toinen tapa lisätä alapään kosteutta on käyttää säännöllisesti vibraattoria. Minkinin mukaan vibraattorin käyttö parantaa lantion alueen verenkiertoa, ja nän ollen lisää kosteutta.

2:51

2. Koskettele itseäsi

Jos orgasmin saaminen seksin aikana on vaikeaa, kehottaa gynekologi Kelly Culwell pohtimaan, oletko saanut orgasmia viime aikoina masturboidessasi. Jos vastaus on kyllä, itsensä koskettelu myös seksin aikana voi vähentää orgasmin saavuttamiseen liittyvää jännitystä ja ahdistusta.

– Se voi myös auttaa sinua ja kumppaniasi oppimaan parhaat tavat varmistaa, että seksi on nautinnollista teille kummallekin, Culwell toteaa.

3. Pese kätesi

Gynekologi Sherry Rossin mukaan joskus paras asia, minkä voi tehdä tuhmemman seksielämän puolesta, on yksinkertaisesti pestä kätensä.

– Kädet ja sormet tarvitsevat erityishuomiota ennen seksiä, sillä ne ovat ylitsevuotavan täynnä epämieluisia bakteereja, Ross selittää.

Eräs yleisin käsistä löytyvä bakteeri on E.coli, joka on peräisin ulosteesta. Jos E.coli pääsee emättimeen, se voi johtaa esimerkiksi virtsatietulehdukseen. Tällöin myös seksielämään tulee taukoa. 

Kummankin osapuolen kannattaa siis suosiolla pestä kätensä lämpimällä vedellä ja saippualla ennen petijumpan aloittamista. 


4. Vaihtelu virkistää

Kun olet ollut saman kumppanin kanssa pitkään, petipuuhat saattavat sujua rutiininomaisesti. Gynekologi Michael Krychman vinkkaa, että jos liian tuhmat jutut eivät innosta, hienovaraisempi tapa saada vaihtelua seksielämään, on asennon vaihto tai seksin harrastaminen uudessa paikassa. Seksiä ei myöskään tarvitse harrastaa aina lauantaiaamuisin. Miltä kuulostaisi seksi ennen töihin menoa vaikkapa keskiviikkoaamuna?

5. Tunne itsellesi mukavimmat asennot

Gynekologi Sara Twogood toteaa, että jos naista sattuu yhdynnän aikana, eri asentojen kokeilu voi auttaa. Peniksen ja naisen lantion asettelu eri asentoihin voi tehdä seksistä mukavampaa. Paras asento vaihtelee naisesta riippuen, joten kokeilu kannattaa. 

***

2:05

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja