Luistoa etsimässä? Jätä nämä liukkarikikat väliin – käytöllä vähemmän sensuelleja seurauksia

Mikäli ostosreissulla ei tarttunut mukaan liukuvoidetta, voi seksisessio osoittautua kitkaiseksi. Luistoa hommiin saadakseen monen katse kääntyy kotoa löytyviin tarvikkeisiin – kuten öljyyn.

Videolla kerrotaan, millaisia asiakkaita Suomen seksikaupoissa vierailee.

Kaikkea ei kuitenkaan ihmisen sisälle pidä tunkea. Popsugar-sivusto kysyi gynekologeilta, mitä asioita ei koskaan pitäisi käyttää liukuvoiteen korvikkeena.

1. Kermavaahto

Jos sänkypuuhiin kuuluvat ruokaleikit, kuten kermavaahdon tursottaminen toisen päälle, saattaa niitä päätyä myös ihmisen sisälle.

Kermavaahto aiheuttaa vaginaan päästessään happo- ja emästasapainon muutoksia, jotka voivat johtaa hiiva- tai bakteeriperäisiin tulehduksiin. Kermavaahto tuleekin pyyhkiä ennen penetraatiota huolellisesti – samoin kuin mikä tahansa muu paljon sokeria sisältävä, petipuuhissa käytetty ruoka-aine.

2. Öljy

Popsugarin haastattelemien gynekologien mukaan öljyjä – lukuun ottamatta kookosöljyä – ei pitäisi käyttää liukuvoiteena. Syy tähän on se, että öljy heikentää lateksista valmistettujen kondomien tehokkuutta, mikä voi johtaa sukupuolitauteihin tai ei-toivottuun raskauteen.

Lisäksi öljyt voivat aiheuttaa haitallisten bakteerikantojen kasvua emättimessä. Terveen emättimen pH-arvo on tavallisesti 3,8 ja 4,5 välillä. Happamuustason nouseminen voi johtaa hiivatulehdukseen tai emättimen bakteeritasapainon häiriöön, bakteerivaginoosiin.

3. Vaseliini

Öljypohjainen vaseliini ei ole paras vaihtoehto liukuvoiteeksi sen öljyisyyden vuoksi. Kuten edellä mainittiin öljy heikentää kondomien pitävyyttä, toimii kasvualustana bakteerikannoille ja voi horjuttaa emättimen happamuustasoa.

4. Vauvaöljy

Useissa vauvaöljyissä käytetään raakaöljyn tislauksesta saatuja aineita, jotka voivat vahingoittaa emättimen kudoksia. Vauvaöljy voi lisäksi rikkoa lateksikondomin ja nostaa riskiä emättimen bakteeritasapainon häiriöön sekä hiivatulehdukseen.

Lähde: Popsugar

***


Lue myös:

    Uusimmat