24-vuotiasta naista epäillään miesystävänsä taposta Joensuussa – Poliisi pyytää vihjeitä epätavallisista äänistä ja käytöksestä

24-vuotiasta naista epäillään miesystävänsä tappamisesta Joensuussa kesäkuun puolivälissä. Asiasta tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi sai 15.6. noin kello 23.30 hälytyksen yksityisasuntoon Joensuun Niinivaarassa. Poliispartio löysi osoitteessa Kukkolankatu 11 sijaitsevasta asunnosta teräaseen iskuihin kuolleen 29-vuotiaan miehen ja tämän 24-vuotiaan naisystävän.

Hätämoituksen tekijä oli kyseinen nainen. Hän kertoi ilmoituksessa, että asunnossa on verinen mies.

Epäilty ja uhri paikallisia

Poliisi kertoo, että kaksikko oli viettänyt henkirikosiltana aikaansa kyseisessä asunnossa. Asunnossa asui rikoksen uhriksi joutunut mies.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja normaalista poikkeavista äänestä tai käyttäytymisestä kyseiseltä illalta noin kello 21 ja 23.30 väliseltä ajalta Kukkolankatu 11:sta tai rakennuksen pihalta. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455

– Toivottavasti joitakin havaintoja saataisiin vielä, sanoo tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand.

Wetterstrand kertoo, että sekä epälty että uhri ovat paikallisia. Wetterstrandin mukaan nainen on kertonut kuuluisteluissa olleensa uhrin seurustelukumppani. Muuta hän ei voi kuulusteluiden sisällöstä tässä vaiheessa tutkinnallisista syistä kertoa.

Ei pysty vaikeuttamaan esitutkintaa

Nainen otettiin kiinni taposta epäiltynä ja hän oli tutkintavankeudessa 9.7. asti. Hän on siitä lähtien ollut vapaana. Wetterstrand sanoo, että epäilty ei pysty vaikeuttamaan vapaalta jalalta esitutkintaa ja että tapauksessa harkittiin myös vangitsemisen kohtuullisuutta.

– Vangitsemisen erityisten edellytysten lisäksi on harkittava myös, onko kohtuullista pitää epäiltyä vangittuna. Pääasiassa kohtuullisuus vaikutti vapauttamiseen, mutta myös se, että tässä vaiheessa ei ollut enää pelkoa, että epäilty pystyisi vaikeuttamaan esitutkintaa.

Nainen on poliisin mukaan tällä hetkellä ainoa, jota epäillään tapauksessa.

Wetterstrand arvelee, että rikoksen esitutkinta saadaan päätökseen syksyllä. 

– Seuraavaksi kuulusteluja jatketaan. Uskon, että esitutkinta saadaan syksyllä päätökseen. Todennäköisesti sitten tiedotan asiasta laajemmin.

Lue myös:

    Uusimmat