24-vuotias nainen hälytti poliisit paikalle, kun asunnossa oli "verinen mies" – naista epäillään nyt taposta: "Ei ole tullut varteenotettavia vihjeitä"

Poliisi on pyytänyt yleisöltä vihjeitä ja havaintoja liittyen Joensuussa kesäkuussa tapahtuneeseen 29-vuotiaan miehen tappoon. Asiasta epäillään miehen 24-vuotiasta naisystävää.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo, ettei varteenotettavia vihjeitä ole vielä tullut. Hän on kuitenkin toiveikas sen suhteen, että havaintoja ja vihjeitä vielä tulisi.

– Jututimme pian rikoksen jälkeen naapureita. Nyt toivomme lähinnä vihjeitä sellaisilta, jotka olisivat kävelleet tapahtumapaikan ohi tai olisivat kyläilleet talossa rikoksenteon aikaan, mutta emme olisi vielä älynneet jututtaa heitä. 

"Juttu kansissa ennen kuin lumet maassa"

Kesäkuun puolivälissä poliisipartio löysi osoitteessa Kukkolankatu 11 sijaitsevasta asunnosta teräaseen iskuihin kuolleen 29-vuotiaan miehen ja tämän 24-vuotiaan naisystävän. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki naisystävä. Hän kertoi ilmoituksessa, että asunnossa on verinen mies.

Tällä hetkellä rikoksesta ei epäillä muita kuin 24-vuotiasta naisystävää, joka oli ainoa asunnossa uhrin lisäksi ollut poliisipartion saapuessa paikalle.

Wetterstrand ei halua ottaa kantaa siihen, oliko asunnossa aiemmin ollut muita henkilöitä. Hänen mukaansa naisen kuulustelut on nyt pääosin hoidettu.

Hän arvioi, että tutkinta saadaan tehtyä syksyn aikana.

– Sanoisin niin, että lumet eivät ole vielä maassa, ennen kuin juttu on kansissa.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja poikkeavista äänestä tai käyttäytymisestä 15. kesäkuulta noin kello 21 ja 23.30 väliseltä ajalta Kukkolankatu 11:sta tai rakennuksen pihalta.

Havainnot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455

Lue myös:

    Uusimmat