Suklaakakku
- 125 g tummaa suklaata
- 125 g voita
- 3 munaa
- 125 g sokeria
- 40 g jauhoja (0,7 dl)
- 40 g mantelijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sulata suklaa ja voi mikrossa, välillä sekoittaen. Vaahdota munat ja sokeri, lisää varovasti joukkoon suklaavoiseos ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista voidellussa vuoassa, silikonivuoassa tai rengasmuoteissa 200 asteessa noin 7 min (muffinsivuoassa) tai 15-20 min (isossa vuoassa). Jätä kakku meheväksi keskeltä. Halutessasi voit lisätä massaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai murskattua suklaata. Tarjoile heti paiston jälkeen jätskin kera!
Grillattua jogurttileipää, kirsikkasiirappia ja morbierjuustoa
- 2 dl vettä
- 30 g kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 3 rkl öljyä
- 0,5 dl maustamatonta jogurttia
- 1 kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja