Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

24.5. Suklaakakkua ja grillattua jogurttileipää

Julkaistu 24.05.2006 00:00

Suklaakakku

  • 125 g tummaa suklaata
  • 125 g voita
  • 3 munaa
  • 125 g sokeria
  • 40 g jauhoja (0,7 dl)
  • 40 g mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sulata suklaa ja voi mikrossa, välillä sekoittaen. Vaahdota munat ja sokeri, lisää varovasti joukkoon suklaavoiseos ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista voidellussa vuoassa, silikonivuoassa tai rengasmuoteissa 200 asteessa noin 7 min (muffinsivuoassa) tai 15-20 min (isossa vuoassa). Jätä kakku meheväksi keskeltä. Halutessasi voit lisätä massaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai murskattua suklaata. Tarjoile heti paiston jälkeen jätskin kera!

Grillattua jogurttileipää, kirsikkasiirappia ja morbierjuustoa

  • 2 dl vettä
  • 30 g kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl öljyä
  • 0,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa valmista taikinaa 2 min, peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta pyöreitä noin 20 cm halkaisijalta olevia leipiä (paksuus noin 1 cm). Voitele pinta oliiviöljyllä ja paista kuumalla paistinpannulla liedellä, grillissä tai muurikalla.

Vinkki: Laita koko jauhomäärä kerrallaan nesteen joukkoon, jotta saat kaikelle jauholle saman sitkon. Käytä kuivahiivaa sen tasalaatuisuuden takia. Vaivaamalla taikinaa leipää nousee uunissa ylöspäin, eikä leviä pelleille. Morbierjuustoa on tarjolla myös pastoroimattomasta maidosta valmistettu versio – taivaallista!

Kirsikkasiirappi ja juustoa

  • 200 g morbierjuustoa
  • Siirappiin:
  • 50 g tuoretta kirsikkaa
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 0,5 dl portviiniä
  • 2 kpl sitruunan kuorta (kuorimaveitsellä leikattua)

Puolita kirsikat, poista kivi ja kiehauta kaikki aineet. Jäähdytä siirappi ja tarjoa juuston kanssa.

Resepti: Aki Wahlman ja Teresa Välimäki

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."