24.3 Spagetti alla carbonara Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarpone

Spagetti alla carbonara

  • 300 g spagettia
  • 100 g pekonia
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Lämmitä kasarissa öljy ja lisää hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu pekoni. Paista miedolla lämmöllä kunnes pekoni on rapeaa. Sekoita keltuaiset, kerma ja parmesaaniraaste keskenään. Sekoita keitetty ja valutettu spagetti pekoni-valkosipuliseokseen. Kaada päälle keltuais-parmesaanikerma ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarjoile välittömästi.

Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea

  • 10 kuivattua mehevää aprikoosia
  • 2 appelsiinia
  • 1dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • (tilkka rommia)
  • Kanelimascarpone
  • 2 dl mascarpone- tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa 0,5 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Leikkaa aprikoosit puoliksi. Raasta appelsiinista kuori. Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Lisää lämpimään sokeriliemeen appelsiinin kuori ja hedelmät. Anna jäähtyä rauhassa. Jos haluat voit maustaa hedelmät tilkalla rommia tai konjakkia.

Vatkaa sokeri ja kaneli mascarponen joukkoon kunnes se on kevyesti vaahtoutunut. Vatkaa kermavaahto erikseen ja yhdistä mascarponen kanssa. Nostele seosta lastalla tai nuolijalla kunnes vaahdot ovat hyvin sekaisin. Tarjoa appelsiini-aprikoosisalaatin kera.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat