24.3.2004 Jogurtti-luomumaitopannacotta ja greippi-mansikkasalaattia

Pannacotta

Pannacotta (4 annosta)

  • 2,25 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1,25 dl luomumaitoa
  • 75 g (vajaa 1 dl) sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • (2 cl rommia)
  • 1 dl sokeria vuokia varten

Sulata sokeri pannulla ja anna sen saada hieman väriä. Kaada sokeri tasaisesti vuokiin ja anna sen kovettua. Mittaa kattilaan kerma, maito, sokeri sekä vanilja ja kiehauta. Lisää hieman jäähtyneeseen kermamaitoon kylmässä vedessä liotettu liivate. Jäähdytä seosta vielä hetki ja lisää jugurtti. Kaada massa vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Salaatti (4 annosta)

  • 2 greippiä
  • 200 g mansikoita (tuoreita tai pakaste)
  • 1 dl sokerilientä
  • basilikaa koristeeksi

Leikkaa greipit fileiksi ja paloittele mansikat. Kiehauta sokeriliemi, anna jäähtyä ja kaada salaatin päälle. Anna marinoitua hetki. Jos käytätä pakaste mansikoita, voit korvata sokeriliemen pakastemansikoiden sulamisesta syntyneellä liemellä. Lisää siihen vain hieman sokeria.

Resepti: Juuse Mikkonen / Vuoden kokki 2004

Lue myös:

    Uusimmat