23 vuotta sitten varastettu mestariteos löytyi seinän sisältä roskapussissa – teoksen arvo 60 miljoonaa euroa

1:53
Italian poliisi esitteli seinästä löydettyä mestariteosta.

Portait of a Lady -niminen maalaus varastettiin Ricci Oddi -taidegalleriasta Italiassa, Piacenzan pohjoisosassa vuonna 1997. Nyt se on löydetty taidegallerian seinän sisältä.

Italian viranomaiset ovat vahvistaneet, että sattumalta löydetty maalaus on Gustav Klimtin alkuperäiskappale, joka varastettiin melkein 23 vuotta sitten. Taideteoksen ajateltiin jo kadonneen jäljettömiin, kunnes puutarhurit löysivät taulun viime kuussa.

He olivat raivaamassa taidemuseon seinässä kasvaneita murattipuita, joiden takaa löytyi seinässä ollut metallinen luukku. Puutarhurit kurkkasivat uteliaisuuttaan luukun sisälle, ja takaa löytyi paperipussiin kääritty taideteos.

Klimtin mestariteos on arvioiden mukaan vähintään 60 miljoonan euron arvoinen.

– Tämä on uskomatonta, sanoo Jonathan Papamarengh, Piacenzan kaupunginvaltuuston kulttuuripäällikkö.

Papamarengh uskoo teoksen olleen varkaudesta lähtien samassa paikassa piilossa. Portait of a Lady -taulu on yksi arvokkaimmista kadoinneista tauluista Italiassa.

Tarkkaa syytä taulun matkasta ei tiedetä, mutta Papamarenghin arvioiden mukaan, taulu on yksikertaisesti ollut liian ”kuuma” myytävä pimeillä markkinoilla.

Virkavalta jatkaa tapauksen selvittämistä.

Katso videolta, miltä taideteos näyttää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja