23-vuotias suomalainen täräytti uransa paukun syöksylaskussa – "Isolla riskillä"

Elian Lehto ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen alppihiihdon maailmancupissa. Hän sijoittui tänään perjantaina 11:nneksi tarunhohtoisen Itävallan Kitzbühelin syöksylaskukilpailussa.

Sijoitus oli 23-vuotiaalle Lehdolle lajiyhdistys Ski Sport Finlandin tiedotteen mukaan iloinen yllätys – suomalaiselle sattui laskun alkuosassa pieni virhe.

– Totta kai tämmöisen tuloksen jälkeen on todella hyvät fiilikset. Yläosa meni vähän pilalle ja se virhe sitten vielä kertautui jatkossa. Sen jälkeen päätin laskea isolla riskillä. Lasku lähti sen jälkeen kulkemaan asiallisesti ja lopputulos on todella hyvä, Lehto sanoi.

Lehto hävisi kilpailun voittajalle, Ranskan Cyprien Sarrazinille, 1,15 sekuntia. Toiseksi kisassa sijoittui Italian Florian Schieder ja kolmanneksi Sveitsin Marco Odermatt.

Lehto oli aiemmin sijoittunut urallaan maailmancupin syöksylaskussa parhaimmillaan 20:nneksi kahteen eri otteeseen. Edellinen niistä tuli juuri viime kisassa edellisellä viikolla Sveitsin Wengenissä.

Lehdon tuore 11:s sija jää vain yhden päähän Suomen kaikkien aikojen parasta syöksylaskusijoituksesta maailmancupissa. Riitta Ollikka-Laksola laski kymmenenneksi Sveitsin Grindelwaldissa vuonna 1973.

Miehissä paras suomalaisen maailmancup-syöksylaskusijoitus oli aiemmin Andreas Romarin 14:s sija Bormiosta 2012. Romar ylsi viidenneksi vuoden 2013 MM-kilpailuissa Schladmingissa.