23.8. Marjakukko ja marjakompotti

Marjakompotti

  • 5 dl pakastemarjoja
  • n. 1 dl hillosokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa. Anna poreilla miedolla lämmöllä jos kattilassa on liikaa nestettä. Siivilöi kompotti ja sekoita joukkoon loput marjat. Voit keittää kompotin joukossa kanelitankoa tai tähtianista makua antamaan. Tarjoa pannarin kanssa tai esim. paahtoleivän päällä tai jäätelön kanssa.

Marjakukko

  • 250 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 l marjoja (mustikoita, vadelmia, herukoita…)
  • 1 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää seos voi-sokerivaahtoon. Painele n. 2/3 taikinasta korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm). Soseuttaa marjat ja lisää soseeseen pari ruokalusikallista ruisjauhoja. Kaada sose piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee kiinteämpi. Kaada marjat vuokaan ja peitä piirakka lopusta taikinasta tekemälläsi kannella. Paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran. Anna valmiin piirakan hetki vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat