Soppamies on saanut kutsun Kustaviin kollegan huvilalle, luvassa siis juhannusjuhlat kokkikollegojen kesken. Mukana Jussi-juhlissa ja Harria ruoan valmistuksessa auttamassa Jyrki Sukula, Antti Vahtera, Markus Maulavirta ja Aki Wahlman.
Menu viidelle
Soppamies on saanut kutsun Kustaviin kollegan huvilalle, luvassa siis juhannusjuhlat kokkikollegojen kesken. Mukana Jussi-juhlissa ja Harria ruoan valmistuksessa auttamassa Jyrki Sukula, Antti Vahtera, Markus Maulavirta ja Aki Wahlman.
Menu viidelle

Perkaa kalat.Suolaa runsaasti sisältä ja päältä. Laita leppäpuru savustuslaatikon pohjalle ja lisää 4 sokeripalaa. Aseta kalat savustuspönttöön. Savusta hetki kovalla lämmöllä ja hiljennä tulta. Savustusaika n 20-25 min. Ota pönttö sivuun, avaa kansi ja anna kalojen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Sitruunainen voikastike
Ruskista voi kattilassa. Pese sitruuna ja raasta kuori kuumaan kastikkeeseen. Lisää puolikkaan sitruunan mehu.

Suomusta ja perkaa kala, poista kidukset. Hiero sitruunan mehua kalan pintaan. Tee viiltoja kalan pintaan ja mausta suolalla ja timjamilla sekä sisältä että päältä. Valele oliiviöljyllä. Grillaa.

Revi salaatinlehdet kulhoon. Vatkaa kerma kevyesti ja lisää etikka ja mausteet. Sekoita kermavaahto salaatin joukkoon. Lisää pilkotut kurkut ja retiisit. Asettele päälle kala ja kanamunan lohkot. (Voit myös raastaa kananmmuna sekaan)
Kuori ja esikeitä parsa. Lisää pintaan sitruunamehua, suolaa ja oliiviöljyä. Grillaa kevyesti. Kuori porkkanat ja keitä kokonaisina napakaksi. Laita voita pannulle ja lisää porkkanat silputtu kirveli ja suolaa. Pyöräytä pannulla lämpimäksi.

Viipaloi pullapitko (mieluiten parin päivän vanha). Sekoita laakeassa astiassa kananmunat ja maito. Lisää kanelia. Kastele pullapalat munamaidossa ja paista pannulla voissa kullanruskeiksi.Lisäkkeeksi kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Hyvää Juhannusta toivottaa Soppamies ja muut kokit!