23.5. Täysjyväpasta-broilerisalaatti ja mansikka-raparperikiisseli

Täysjyväpasta-broilerisalaatti

  • 300 g täysjyväpastaa (simpukka tmv.)
  • 300-400 g broilerinrintafileetä paistettuna tai grillattuna
  • 2 kevätsipulia
  • 3-4 tomaattia
  • 1 dl vihreitä herneitä tai papuja
  • 1 ruukku basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • tilkka oliiviöljyä
  • paahdettua ruisleipää

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta hyvin. Sekoita pastan joukkoon hienonnettu kevätsipuli, suolaa, mustapippuria sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Paloittele broilerin rintafileet ja lohko tomaatit. Sekoita pastan joukkoon edelliset ja herneet tai pavut. Anna salaatin tekeytyä hetki, koristele hienonnetulla basilikalla ja tarjoile hyvän leivän kera.

Mansikka-raparperikiisseli

  • 6 vartta raparperia
  • 1 rasia tuoreita mansikoita
  • 8 dl vettä
  • 1-2 dl sokeria (maun mukaan)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kanelitanko
  • 0,5-1 rkl perunajauhoja

Maukkain kiisseli syntyy nuorista, mehevistä raparperinvarsista. Poista vanhemmista varsista uloimmat karkeat rihmat. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne 2 cm:n pituisiksi paloiksi. Kiehauta vesi, kanelitanko sekä sokerit ja lisää raparperit joukkoon. Keitä ne pehmeiksi. Lisää paloitellut mansikat joukkoon. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus keitokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vain pulpahtaa, nosta pois liedeltä ja kaada se kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmän maidon kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat