22.9. Vihannesbroileria ja tomaattikastiketta

Vihannesbroileri

  • 4-6 kpl broilerin rintafileetä
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 purjosipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl currya
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • tilkka oliiviöljyä

Suikaloi purjo ja paprika reiluiksi suikaleiksi. Kuumenna paistin pannussa tilkka öljyä ja kuullota suikaleita siinä niin, että ne hieman pehmenevät. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita paprikajauhe ja curry keskenään ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet ohuelta sivulta auki taskuksi. Hiero pintaan ja sisälle mausteseosta. Nosta väliin paprika- ja purjosuikaleita. Sulje taskut esim. cocktailtikuilla. Paista lihaan kaunis pintaväri pannulla.

Kaada loput vihannessuikaleet pieneen uunivuokaan ja lado päälle broileritaskut. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile broilerit pastan, riisin tai couscousin ja tomaattikastikkeen kanssa.

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • tilkka vettä
  • 3 oksaa tuoretta basilikaa
  • ripaus chiliä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • tilkka oliiviöljyä

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa oliiviöljyssä. Mittaa kattilaan tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä tilkka vettä. Kiehauta. Lisää basilika sekä muut mausteet ja hauduta hetki. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarjoile.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat