22.2 Vaniljainen lipstikkakeitto ja pororullia

Vaniljainen lipstikkakeitto

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 5 perunaa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
  • mustapippuria
  • suolaa maun mukaan

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja pilkotut perunat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja muut mausteet. Kuumenna keitto ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi listikka. Koristele keitto vaahdotetulla maidolla ja lipstikalla.

Pororullat

  • 2 ohutta rieskaa
  • täyte:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ? tl piparjuuritahnaa
  • 3 rkl tuoretta ruohosipulia leikattuna
  • 50 g poron kylmäsavupaistia

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, piparjuuri, ruohosipuli ja suikaloitu poronpaisti. Jää täyte kahdelle suorakaiteenmuotoiselle isolle rieskalle. Levitä täyte tasaisesti ja rullaa rieskat. Leikkaa rieskarullista suupaloja ja koristele ne silputulla ruohosipulilla.

Reseptit: Jaana Mattila

Lue myös:

    Uusimmat