20.9. Saltimbocca ja suklaa-juustokakku

Saltimbocca

  • 4 vasikan ulkofileepihviä n. 200 g / pihvi
  • 8 viipaletta prosciutto-kinkkua
  • tuoretta salviaa
  • suolaa ja pippuria
  • ruokaöljyä ja voita paistamiseen
  • cocktailtikkuja

Nuiji pihvit varovasti ohuiksi. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Nosta pihvin päälle 2 kinkkusiivua ja salvian lehtiä. Kääri pihvi rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla. Paista voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi. Tarjoile höyrytettyjen kasvisten esim. pinaatin kanssa.

Suklaa-juustokakku

  • Pohja:
  • 200 g suklaakeksejä rouhittuna
  • 1 dl sulatettua voita
  • Täyte:
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
  • Tomusokeria ja marjoja koristeluun

Rouhi keksit ja sekoita joukkoon sulanut voi. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tumma suklaarouhe, kaakao ja hasselpähkinät. Sekoita huoneenlämpöisen juuston joukkoon kermavaahto. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti juustoseoksen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat