20.9.2002 Picatta milanaise ja sienitagliatelle sekä jäätelökahvi

0,5 kg possun ulko- tai sisäfileetä
100 g parmesan tai grana padano -juustoa
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria myllystä
öljyä paistamiseen
1. Poista fileestä kalvot ja leikkaa se 8 osaan. Nuiji palat noin 0,5 cm ohuiksi leikkeiksi.
2. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Raasta juusto karkeaksi ja sekoita raaste munan kanssa tasaiseksi.
3. Pyöräytä leikkeet vehnäjauhossa ja sitten juusto- munaseoksessa niin, että seos tarttuu tasaisesti kunkin leikkeen pintaan.
4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää öljy ja paista leikkeet nopeasti kauniin ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.

Sienitagliatelle

300 g nauhamakaronia
1 dl kuivaa valkoviiniä
200 g herkkutatteja tai rasia siitakesieniä
2 rkl voita
3 valkosipulinkynttä
1 pieni puntti tuoretta salviaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
tippa oliiviöljyä

1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi sienet ja suikaloi salvia. Kiehauta pastan keitinvesi ja mausta suolalla.
2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista tilkassa öljyä hetki valkosipuli- ja sieniviipaleita. Lisää pannuun valkoviini keitä hetki kokoon. Lisää voi ja salvia.
3. Keitä pasta kovan kypsäksi, siivilöi vesi pois ja sekoita kastikkeen kanssa. Tarjoa heti possupiccatan kanssa. Lisäkkeeksi ja väriä antamaan sopii hyvin tomaattisalaatti.

Jäätelökahvi

4 dl vanilijajäätelöä
1 dl vahvaa espresso-kahvia
tummaa suklaata koristeeksi
1. Annostele jäätelö kuppeihin ja raasta hieman tummaa suklaata päälle.
2. Lorauta juuri ennen tarjoilua esperessotilkka annoksen päälle, nauti.

- Toim. Sami Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat