20.4 Ratatouille ja munakoisokaviaari

Ratatouille eli kasvispata

  • 2 sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 pientä munakoisoa
  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 prk kuorittuja tomaatteja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5-8 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 2 oksaa persiljaa
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta
  • 1 tl kuivattua rosmariinia tai 1 rkl tuoretta
  • valkopippuria
  • suolaa

Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi, tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja munakoisot oliiviöljyssä. Lisää muut aineet joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkista maku ja tarjoile. Ratatouillen voi tarjoilla sellaisenaan joko kuumana tai kylmänä, mutta se sopii hyvin myös grillatun kalan tai lihan lisukkeeksi.

Munakoisokaviaari

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 2 tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Halkaise munakoisot ja vedä leikkuupintoihin terävällä veitsellä ristiviiltoja. Hiero munakoisojen leikkuupintoihin valkosipulia, suolaa ja pippuria, yrttejä sekä oliiviöljyä. Paahda munakoisoja 200 asteisessa uunissa 30-40 min. Kaavi kypsä sisus mahdollisimman tarkkaan työlaudalle. Hienonna sitä rouheasti veistellä ja laita lävikköön valumaan hetkeksi. Sekoita munakoisohakkelukseen kulhossa tomaattikuutiot, sitruunamehu ja persiljaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile hyvän leivän kera.

Resepti: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat