Vanilja-vadelmaparfait
- 4 dl kermaa
- 1dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 5 keltuaista
- 3 dl pakastevadelmia
- 3,5 dl vadelmamehua (tiivisteestä tehty käy hyvin) tai sosetta
Sekoita vadelmamehu, keltuaiset ja sokeri kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet mukaan massaan. (Saat hyvää vaniljasokeria, jos laitat lopun vaniljatangon sokeripurkkiin). Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä koko ajan vatkaten niin, että syntyy kuohkea vaahto. Jäähdytä seos kylmäksi koko ajan sekoitellen esimerkiksi pitämällä kulhoa jääveden päällä. Lisää mukaan vadelmat ja kevyesti vatkattu kerma. Jäädytä muotissa tai tarjoiluastiassa. Ota jääkaappiin noin tunti ennen tarjoilua. Voit koristella jäädykkeen kermapursokkeilla, vadelmilla ja mintunlehdillä
Vanilja-vadelmaparfaitin voit tehdä jo reilusti ennen joulua, sillä se säilyy pakkasessa.
Tryffelit
- 230 g tummaa hyvää suklaata (kaakaoprosentti väh. 65%)
- 1,2 dl kuohukermaa
- 1 appelsiini
- 1 tl kanelia
- tomusokeria ja kaakaojauhetta
