Kaurapuuro
- 1 l vettä tai maitoa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1/2 - 1 tl suolaa
Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla.
Ohrauunipuuro
- 2,5 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
- 1,5 l maitoa
- 1 tl suolaa
Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito ja suola ja anna kypsyä 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 1,5 tuntia. Ota vuoka uunista ja anna puuron vetäytyä foliolla peitettynä n. 15 minuuttia.
Mehukeitto
- 0,5 l hyvää marjamehua
- 1-1,5 rkl perunajauhoja
Sekoita kattilassa kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa pari kertaa. Älä enää sekoita, muuten keitosta tulee sameaa. Anna mehukeiton jäähtyä haaleaksi.
Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala