20.10. Puuro ja uunipuuro, mehukeitto

Ruokala 20.1.2005
Ruokala 20.1.2005Ruokala
Julkaistu 20.10.2005 00:00(Päivitetty 20.10.2005 14:46)

Kaurapuuro

  • 1 l vettä tai maitoa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 - 1 tl suolaa

Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla.

Ohrauunipuuro

  • 2,5 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 1,5 l maitoa
  • 1 tl suolaa

Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito ja suola ja anna kypsyä 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 1,5 tuntia. Ota vuoka uunista ja anna puuron vetäytyä foliolla peitettynä n. 15 minuuttia.

Mehukeitto

  • 0,5 l hyvää marjamehua
  • 1-1,5 rkl perunajauhoja

Sekoita kattilassa kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa pari kertaa. Älä enää sekoita, muuten keitosta tulee sameaa. Anna mehukeiton jäähtyä haaleaksi.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle