2-vuotias Samantha syntyi kuurona – naapurit yllättivät perheen koskettavalla tavalla: "Ei ole sanoja kuvailemaan sitä"

Viittomakieli ei ole kansainvälistä 2:06
Kaikkia viittomakielen termejä ei löydy suomen kielestä.

Kun naapurit saivat tietää, että pieni Samantha on kuuro, he päättivät opetella tämän kielen.

Kun Glenda ja Raphael Savitz saivat kuuron lapsen, heidän uusi naapurustonsa halusi tehdä jotakin erityistä perheen hyväksi. 20 naapuria opetteli viittomaan, jotta pieni Samantha saisi juttukavereita, kertoo Boston Globe.

– Hän oli ensimmäinen kuuro ihminen, jonka aviomieheni ja minä tunsimme, äiti Glenda kuvailee tytärtään.

– Olen ihminen, joka ajattelee: "Ok. Mitä me teemme? Hän on viikon vanha. Me opettelemme viittomakielen".

"Sitten tarjolla olikin tämä ylimääräinen haaste..."

Kun perhe muutti uuteen naapurustoonsa, he huomasivat heti, että naapurit välittävät toisistaan: heille tuotiin keksejä ja heitä tervehdittiin. Pian naapurit saivat tietää, että Samantha on kuuro.

– Meillä kaikilla on lapsia ja olimme innoissamme uuden vauvan saapumisesta. Ei voi olla mitään parempaa. Sitten tarjolla olikin tämä ylimääräinen haaste, naapuri Jim McNeil kuvailee.

– Sitä näkee Samin (Samanthan) ja on turhauttavaa, kun ei voi sanoa "oi, rakastan ihania pinkkejä housujasi". Halusimme poistaa esteen.

Naapurit järjestivät viittomakielen tunnit "luvatta"

Nyt naapurusto puhuu "Samanthan kieltä", jota he alkoivat opetella omin päin, ilman "lupaa" tytön vanhemmilta. Kaksivuotias Sam on mukana tunneilla, ja oppii yhdessä muiden kanssa.

– Jos joku toi meille lahjan, olin niin kiitollinen. Mutta nyt ihmiset käyttävät niin paljon aikaa ja energiaa heille vieraan kielen opettelemiseen, koska he haluavat kuollakseen jutella pikkutyttöni kanssa. Ei minulla ole sanoja kuvailemaan sitä, kiitollinen äiti sanoo.

– Tämä on erityinen naapurusto. Todella vastaanottavainen paikka, isä Raphael sanoo.

Viittomakielen päivää vietetään 12.2. Samalla alkaa #viitorakkautta-kuvakampanja, johon voi osallistua jakamalla itsestään kuvan hashtagilla #viitorakkautta. ​​​​​​​

Lähteet: Bostonglobe.com

Lue myös:

    Uusimmat