2 päivän puhdistuskuuri: Näin paljon kiloja lähti!

Makuja-osio testasi Women's Health -lehden ravitsemusasiantuntijan laatiman kahden päivän puhdistuskuurin.

Niukkakalorinen, mutta herkullisen kuuloinen Women's Health-lehden puhdistuskuuri lupaa litteämpää vatsaa ja parempaa oloa vain kahdessa päivässä. Kuurin laatiman ravitsemusasiantuntijan mukaan kehosta lähtee kahdessa päivässä runsaasti nesteitä ja ylimääräisiä kuona-aineita. Tämän lisäksi terveellisen ruoan syömisen pitäisi vaikuttaa positiivisesti myös mielialaan.

Voiko tällainen toimia? Makuja-osion rohkeat naiset kokeilivat:

Petra: Kuuri sai himoitsemaan perusruokaa

Noudatin molempien päivien aikana laadittua ruokalistaa tarkasti. Aamupalapirtelön tein mustikasta, lounaan ja illallisen proteiineina söin vaihdellen kanaa, kalkkunaa ja lohta. Proteiinien oheen tein vihreän salaatin, jossa oli aineksina muun muassa rucolaa, friseesalaattia, korianteria ja pinaattia.

Ensimmäisenä aamuna olo oli todella väsynyt, koska en saanut juoda totuttua kupillista aamukahvia. Välipalan vihreä tee antoi kuitenkin uutta puhtia ja seuraavana päivänä en oikeastaan edes kaivannut enää kahvia. Ensimmäisenä päivänä olo oli myös todella nälkäinen, erityisesti illalla. Toisena päivänä ruoanhimo äityi niin pahaksi, että pelkkä ruisleivän tuoksu sai minut kuolaamaan. Toisen päivän iltana mietin myös, miltä pöydällä kököttävä kynttilä mahtaisi maistua.

Kahden päivän aikana opin todella arvostamaan ruokaa ja ymmärsin ravinnon merkityksen kehon hyvinvoinnille. Kyllä niillä hiilihydraateilla ja suolalla jotain vaikutusta sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin on, ainakin minun kohdallani. Jouduin myös juoksemaan jatkuvasti vessassa, joten jonkinlainen puhdistautuminen tapahtui selkeästi kropassa ja nesteet lähtivät liikkeelle.

Tämä kuuri on mielestäni loistava alkusysäys, jos harkitsee elämäntapamuutoksia terveellisempään suuntaan. Aion myös jatkossa ryhtyä kuurille, jos housut tuntuvat liian kireiltä esimerkiksi herkutteluviikonlopun jäljiltä. Suosittelen!

Litteämpi vatsa?: Kyllä. Housut mahtuivat paremmin jalkaan ja painoa lähti 1,8 kiloa

Parempi olo? Kyllä. Hyvän ruoan syömisestä tuli hyvä mieli. Kuuri sai minut myös himoitsemaan kasviksia, joten niitä aion jatkossa lisätä ruokavaliooni.

Laura: Outoja sivuoireita ja kahvihimo

Ensimmäisenä päivänä ketutti, kun lounas ja välipalat unohtuivat kotiin. Korvasinkin ensimmäisen päivän lounaan syömällä työpaikkaruokalassa salaattia, jossa oli myös tomaattia ja paprikaa sekä hieman fetajuustoa ja reilusti lohta. Ensimmäisen päivän iltaan asti selvisin ilman kahvia, mutta sitten tuli niin paha kofeiinituska ja päänsärky, että keitin puoli pannullista ja kiskoin ne kitusiini kevytmaidon kera.

Myös nälkä vaivasi koko ajan. Henkisesti olin jotenkin masentunut, pahantuulinen ja herkkä. Ensimmäisenä iltana nukkumaan mennessä sydän tykytti hirveästi, päätä särki sekä ahdisti. Sydäntä myös pisti koko dieetin ajan. Viimeisenä yönä unet loppuivat jo kello 3.50, ja valvoin pari tuntia.

Olo oli luonnollisesti helpottunut, kun kuuri oli ohi. Olin tietysti innoissani, että painoa lähti melkein 3 kiloa. Suurin osa tästä oli toki nestettä.

En enää ikinä halua olla dieetillä, vaan tahdon syödä niin, ettei tehodieetteihin ole tarvetta. Kuuri opetti sen, että nesteitä pitäisi juoda, jotta aineenvaihdunta pysyy vilkkaana ja olo energisenä. Myös vihreitä tarvitsee lisätä ruokavalioon, samoin proteiinia ja pehmeitä rasvoja. Aion jatkossa lorauttaa salaattiin oliiviöljyä ja juoda pitkin päivää enemmän vihreää teetä sekä vettä

Litteämpi vatsa? Kyllä. Vyötäröltä katosi 2 cm ja painoa 2,8 kg.

Parempi olo? Olo ei ollut kyllä yhtään parempi, lähinnä heikompi, mutta täytettyäni hiilarivarastot puurotankkauksella ekana aamuna dieetin jälkeen energiaa piisasi: huhkin pihatalkoissa kuin pieni eläin.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja