Lohimedaljongit
- 600 g lohifileetä
- suolaa
- mustapippuria
Leikkaa lohifilee neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti. Käännä kala viillon kohdalta medaljongiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna parilapannu ja pariloi medaljongeja noin 2 minuuttia per puoli.
Ruohosipulimuhennettua perunaa
- 6 isoa perunaa
- 1sipuli
- nippu ruohosipulia
- 4 dl ruokakermaa
- suolaa
- pippuria
- nokare voita
Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Kuullota molempia miedolla lämmöllä voissa. Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
Resepti: Henri Alén / Ruokala