2.9. Lohimedaljongit ja ruohosipuliperunaa

Lohimedaljongit

  • 600 g lohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa lohifilee neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti. Käännä kala viillon kohdalta medaljongiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna parilapannu ja pariloi medaljongeja noin 2 minuuttia per puoli.

Ruohosipulimuhennettua perunaa

  • 6 isoa perunaa
  • 1sipuli
  • nippu ruohosipulia
  • 4 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • nokare voita

Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Kuullota molempia miedolla lämmöllä voissa. Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja