2.5 Nizzan salaatti ja kurkku-jogurttikeitto

Nizzan salaatti

  • 2 ruukkua rapeaa salaattia
  • 1 prk tonnikalaa paloina
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 2 avokadoa
  • 2-3 keitettyä kananmunaa
  • 6 keitettyä perunaa
  • varsikapriksia
  • kastike:
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0,5-1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Huuhtele salaatti ja revi se haarukkapaloiksi. Lohko keitetyt perunat sekä kananmunat salaatin päälle. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja paloittele pavut joukkoon. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää nekin salaattiin. Poista avokadoista kivi ja kuoret. Viipaloi hedelmäliha. Valuta tonnikala ja lisää se sekä avokadoviipaleeet salaatin päälle. Viimeistele varsikapriksilla. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet hyvin keskenään ja tarkista maku. Kaada kastike salaatin joukkoon ja tarjoile salaatti hyvän leivän kera.

Kurkku-jogurttikeitto

  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • 1 kurkku
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl chilijauhetta tai pala tuoretta chiliä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • puolikkaan limen mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Paloittele kurkku ja kuori inkivääri. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja kaada laseihin. Koristele tuoreella basilikalla ja limellä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat