Broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa
- 4-6 broilerin rintafileetä
 - suolaa
 - mustapippuria
 - tilkka ruokaöljyä tai nokare voita
 - 2 dl kanalientä
 - 2 dl kermaa
 - puolikkaan sitruunan mehu
 - 1 rkl murskattuja rosépippureita
 - suolaa tarvittaessa
 
Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Kaada pannulle kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma, sitruunamehu sekä pippurit. Hauduta rintafileet kypsiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta sitä tarvittaessa suolalla. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Runebergintorttu
- 200 g voita
 - 1/2 dl sokeria
 - 1 dl fariinisokeria
 - 2 kananmunaa
 - 3 dl vehnäjauhoja
 - 50 g mantelirouhetta
 - 1 dl piparimuruja