Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

2.2. Paistetut broilerin rintafileet ja runebergintorttu

Julkaistu 02.02.2007 00:00

Broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa

  • 4-6 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä tai nokare voita
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl murskattuja rosépippureita
  • suolaa tarvittaessa

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Kaada pannulle kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma, sitruunamehu sekä pippurit. Hauduta rintafileet kypsiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta sitä tarvittaessa suolalla. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Runebergintorttu

  • 200 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 dl piparimuruja
1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • Kostutus:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia
  • 2 rkl sokeria
  • Koristeluun:
  • vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä tai sitruunamehua
  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Rouhi mantelit ja murenna piparit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja täytä se taikinalla. Paista torttua 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele torttu kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. Koristele torttu vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lifestyle

    Lisää aiheesta:

    Kallen kebabohjeesta tuli valtava hitti – näin se tehdään!Viemärivirhe voi tulla kalliiksi joulunaVoiko graavilohta pakastaa?Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytäänTässä on oikea tapa leikata graavilohi

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 12:28
      Ruoka

      Kallen kebabohjeesta tuli valtava hitti – näin se tehdään!

    • 10:04
      Asuminen

      Viemärivirhe voi tulla kalliiksi jouluna

    • 08:07
      Jouluruoka

      Voiko graavilohta pakastaa?

    • 07:50
      Joulu

      Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!

    • 06:39
      Sydänterveys

      Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytään