2.2. Paistetut broilerin rintafileet ja runebergintorttu

Broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa

  • 4-6 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä tai nokare voita
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl murskattuja rosépippureita
  • suolaa tarvittaessa

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Kaada pannulle kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma, sitruunamehu sekä pippurit. Hauduta rintafileet kypsiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta sitä tarvittaessa suolalla. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Runebergintorttu

  • 200 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 dl piparimuruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • Kostutus:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia
  • 2 rkl sokeria
  • Koristeluun:
  • vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Rouhi mantelit ja murenna piparit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja täytä se taikinalla. Paista torttua 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele torttu kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. Koristele torttu vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat