Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

2.2. Paistetut broilerin rintafileet ja runebergintorttu

Julkaistu 02.02.2007 00:00

Broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa

  • 4-6 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä tai nokare voita
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl murskattuja rosépippureita
  • suolaa tarvittaessa

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Kaada pannulle kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma, sitruunamehu sekä pippurit. Hauduta rintafileet kypsiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Maista kastiketta ja mausta sitä tarvittaessa suolalla. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Runebergintorttu

  • 200 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 dl piparimuruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • Kostutus:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia
  • 2 rkl sokeria
  • Koristeluun:
  • vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Rouhi mantelit ja murenna piparit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja täytä se taikinalla. Paista torttua 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele torttu kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. Koristele torttu vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Lisää aiheesta:

Kun tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti kunnolla – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomioKolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:59
    Autot

    Kun tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti kunnolla – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?

  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa

  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomio