19-vuotiaan Khorryn isä tuomittiin kuolemaan – oikeus päätti, ettei tytär saa nähdä isänsä teloitusta

Oikeus päätti, ettei 19-vuotias tytär saa tulla paikalle katsomaan, kun hänen isänsä kuolemantuomio pannaan täytäntöön, kirjoittaa BBC.

Poliisin surmaamisesta vuonna 2005 tuomittu Kevin Johnson on määrä teloittaa tiistaina Missourissa Yhdysvalloissa. Hän on pyytänyt tyttärelleen mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen.

19-vuotiaan Khorry Rameyn osallistuminen kiellettiin osavaltion lain nojalla, jonka mukaan hän on liian nuori osallistuakseen tapahtumaan. Missourin lain mukaan hänen tulisi olla vähintään 21.

Ramey oli vain kahden hänen isänsä joutuessa vankilaan. Vuosien saatossa he ovat pitäneet yhteyttä esimerkiksi kirjeitse ja soittamalla.

Kansalaisoikeuksia ajavan American Civil Liberties Unionin mukaan päätös kieltää tyttären osallistuminen teloitukseen rikkoo hänen perustuslaillisia oikeuksiaan. Järjestö teki hänen puolestaan valituksen, jonka paikallinen tuomari kuitenkin hylkäsi. 

Lisäksi Johnsonin asianajajat ovat ryhtyneet kiireellisiin toimiin säästääkseen päämiehensä hengen. He eivät kiistä miehen syyllisyyttä poliisi William McEnteen surmaamiseen, vaan väittävät rasismin olevan kuolemanrangaistuksen määräämisen taustalla.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan enemmistö maailman maista ei enää salli kuolemantuomiota. Yhdysvalloissakin 23 osavaltiota on kieltänyt kuolemantuomion eikä 13 osavaltiossa ole teloitettu tuomittuja enää 10 vuoteen. 

Video vuodelta 2020: Trumpin hallinto teloittaa rikollisia pikavauhtia – nämä kolme ihmistä ovat saamassa kuolemantuomion ennen vallan vaihtumista

5:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja