19 hyvää syytä syödä banaania

Tiesitkö, että banaanit muun muassa ehkäisevät masennusta ja helpottavat aamupahoinvointia? Lue, miksi banaaneja sisältävästä ruokavaliosta on paljon hyötyä terveydelle!

Banaania pidetään usein lihottavana ja huonona hedelmävaihtoehtona. Banaanit ovat kuitenkin täynnä yllättäviä terveyshyötyjä.

Tiesitkö? Näin banaanit edistävät terveyttäsi

1. Banaanit saattavat helpottaa masennusta, sillä ne sisältävät runsain mitoin hyvän olon hormoni serotoniiniksi muuttuvaa tryptofaania.

2. Kaksi banaania ennen rankkaa treeniä tarjoavat energiaa ja pitävät verensokerin tasaisena. Banaanin syöminen ennen liikuntasuoritusta suojaa myös lihaskrampeilta. Syö banaani ennen nukkumaanmenoa ja säästyt myös öisiltä jalkakrampeilta.

3. Banaanit auttavat vähentämään kalsiumin puutetta ja vahvistamaan luita.

4. Parannat mielialaasi ja vähennät PMS-oireita syömällä banaaneja, sillä ne tasoittavat verensokeria ja helpottavat stressiä.

5. Sisältämiensä B6-vitamiinien avulla banaanit vähentävät turvotusta, suojaavat kakkostyypin diabetekselta, helpottavat painonpudotusta, vahvistavat hermojärjestelmää ja auttavat tuottamaan valkoisia verisoluja.

6. Rauta vahvistaa vertasi ja helpottaa anemiaa. Banaanissa rautaa onkin runsaasti.

7. Banaanit auttavat madaltamaan verenpainetta ja suojaamaan sydänkohtaukselta ja halvaukselta, sillä niissä on paljon kaliumia ja hyvin vähän suolaa.

8. Banaanien sisältämä pektiini edistää ruoansulatusta ja auttaa hävittämään myrkkyjä sekä raskasmetalleja kehosta.

9. Nämä keltaiset hedelmät toimivat myös prebiootteina stimuloiden hyvien bakteerien kasvua suolistossa. Ne myös tuottavat ruoansulatusentsyymejä avustamaan ravintoaineiden imeytymisessä.

10. Banaaneissa on runsaasti kuitua, joka voi helpottaa ummetusta tasapainottamalla suoliston toimintaa.

11. Onko vatsa sekaisin? Banaanit rauhoittavat ruoansulatuskanavaa ja auttavat palauttamaan hävinneet elektrolyytit ripulin jälkeen.

12. Poltteleeko? Banaanit toimivat antasideina tarjoten helpotusta refluksitautiin ja närästykseen.

13. Tasapainota vatsahappoja banaanilla. Se on ainoa hedelmä, jonka voi nauttia raakana ilman, että vatsa rasittuu.

14. Banaanien syöminen auttaa estämään munuaissyöpää, suojaa silmänpohjan ikärappeumalta ja vahvistaa luita lisäämällä kalsiumin imeytymistä.

15. Banaanit auttavat tekemään fiksummaksi ja edistävät oppimista. Syö banaani ennen koetta hyötyäksesi runsaasta kaliumpitoisuudesta ja pärjätäksesi näin testissä paremmin.

16. Banaanit sisältävät runsaasti antioksidantteja ja suojaavat kroonisilta sairauksilta.

17. Banaanin syöminen aterioiden välissä auttaa tasaamaan verensokeria ja vähentämään aamupahoinvointia. Kun verensokeri pysyy tasaisena, sorrut myös epätodennäköisemmin ahmimaan.

18. Sanotaan, että banaanin syöminen voi madaltaa kehon lämpötilaa ja viilentää kuumana päivänä tai kuumeessa ollessa.

19. Lopetitko tupakanpolton? Banaanin B-vitamiinit, kalium ja magnesium helpottavat vieroitusoireita.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Food Matters

Lue myös:

    Uusimmat