19.2.2003 Orvolan ratatouille

Vieraana muotoilija Heikki Orvola sarjassa ruoka ja taiteilija Arabian pro arte-osastolta kertomassa suunnittelu- ja muotoilutyöstään ja valmistamassa ratatouillea sakeana keittona

Orvolan ratatouille

1 iso punasipuli
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
4-5 valkosipulinkynttä
1 prk (450g) kuorettomia tomaatteja tai 1 pieni prk tomaattipyreetä ja 3-4 tomaattia
6-8 dl kasvislientä
3 tl kuivattua rosmariinia ja/tai oksa tuoretta
tuoretta tai kuivattua basilikaa
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria myllystä
Herbamareaa
merisuolaa

1. Kuori sipuli. Huuhdo kasvikset. Halkaise paprikat ja poista kanta ja siemenet. Leikkaa sipuli ja paprikat suikaleiksi.
2. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso (n. 2,5 cm).
3. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kasvikset, puserretut valkosipulit ja säilyketomaatit. Lisää mausteet.
4. Kun kaikki aineet ovat kattilassa laita kansi päälle ja anna kiehua tasaisesti noin 20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Tarkista maku ja vihannesten kypsyysaste. Voit lorauttaa keiton joukkoon vähän oliiviöljyä ja käyttää keittoon myös chilillä maustettua tomaattisosetta. Tarjoa keitto ranskankerman tai smetanan kanssa ja koristele keitto pienellä rosmariininoksalla. Keitto maistuu tumman leivän ja pehmeän makuisen juuston esim. Goudan kanssa.



Energia: 85 kJ / 20 kcal
Prot. 1,2 g, hh 3,6 g, ra. 0,5 g

Energia: 255 kJ / 60 kcal
Prot. 3,6 g, hh 10.8 g, ra. 1,5 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Heikki Orvolan Fontana Pro Arabia Art

Lue myös:

    Uusimmat