18 vuotta yksin elänyt simpanssi sai ystävän – ei suostu päästämään irti lajitoverinsa kädestä

Joskus parhaimmat ystävät ovat niitä, jotka tietävät, mitä olet kokenut. 

Terry ja Jeannie ovat kaksi simpanssia, jotka elävät tällä hetkellä floridalaisessa eläintarhassa. Vaikka simpanssit elävät samassa tarhassa, heillä ei ole koskaan ollut mahdollisuutta tavata toisiaan – ennen kuin nyt. 

Simpanssiparin kohtaaminen oli ystävyyttä ensisilmäyksellä. Terry ja Jeannie tarttuivat nopeasti toistensa käsiin, eivätkä millään halunneet päästää irti toisistaan. 

Neljä vuosikymmentä koe-eläimenä 

Valitettavasti näiden kahden simpanssin elämä ei aina ole ollut yhtä onnellista. Save the Chimps -eläintarhaan on pelastettu tutkimuslaboratorioissa ja viihdemaailmassa käytettyjä eläimiä, ja myös Terry ja Jeannie on aikoinaan pelastettu tarhaan kurjista olosuhteista.  

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Jeanniesta ei tiedetä muuta kuin, että se on syntynyt luonnossa, mutta myyty pian tutkimuskäyttöön. Simpanssia käytettiin lääketestauksiin yli 40 vuoden ajan, ennen kuin se pelastettiin tarhaan.

Terry aloitti puolestaan elämänsä viihdealalla, josta se päätyi nyt jo lakkautettuun eläintarhaan Las Vegasiin. Se vietti 18 vuotta elämästään paljon negatiivista huomiota saaneessa eläintarhassa ilman minkäänlaisia sosiaalisia kontakteja. Monen vuoden yksinäisyys saattaa olla syy siihen, miksi simpanssi on niin haluton päästämään uuden ystävänsä kädestä irti.

Kiitos eläinpuiston, sekä Terry että Jeannien tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. He saavat viettää aikaa toisten simpanssien kanssa ja nauttia elämästään onnellisena ja terveenä simpanssina.

Mitä on ystävyys? Suomalaislapset selittävät videolla:

Lähde: The Dodo 

Lue myös:

    Uusimmat