18 kiloa painava Barsik-kissa kaipaa kotia ja apua painonpudotukseen: "Sillä on selkeästi epämukavat oltavat"

Miksi kissa kehrää? 1:50
Tiedätkö, miksi kissa kehrää?

18 kiloa painava Barsik-kissa tuotiin eläinsuojaan sen jälkeen, kun sen omistajat muuttivat pois New Yorkista. Kissa asuu nyt eläinsuojeluyhdistyksen luona sijaiskodissa ja aloittaa siellä painonpudotusoperaation. Aiheesta uutisoi muun muassa NBC New York -sivusto.

Animal Care Centers of New York -eläinsuojelyhdistys (NYCACC) etsii kotia noin 18 kiloa painavalle Barsik-kissalle. Omistajat toivat 5-vuotiaan lyhytkarvaisen kesykissan manhattanilaiseen eläinsuojaan muuttaessaan pois kaupungista.

Yhdistys julkaisi kuvan kissasta Facebook-sivullaan. Päivityksessä lukee: "Meille tuli juuri 18 kiloa painava kissa! Se saattaisi päästä jopa Guinnessin ennätystenkirjaan. Vakavasti puhuen Barsik on pahasti ylipainoinen ja se tarvitsee kodin, jossa sitä autetaan laihduttamaan ihannepainoonsa."

NBC New York -sivuston mukaan Barsikin nimeä ei tulla kirjaamaan ennätysten kirjaan, sillä organisaatio lakkasi pitämästä listaa lihavista kissoista vuonna 1998. Syy tähän on se, että se ei halunnut kannustaa ihmisiä syöttämään lemmikkejään liikaa.

Julkaisussa kerrotaan lisäksi, että kissa on liian iso eläimille tarkoitettuihin häkkeihin, joten se on saanut käyskennellä toimiston puolella.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tällä hetkellä sijaiskodissa

Barsik muutti pian sijaiskotiin toisen kissan, 5-kiloisen Sukien, kanssa. Kotia pitää vapaaehtoisten Anjellicle Cats Rescue -yhdistys.

– Pidämme silmällä Barsikin painonpudotusta, ryhmään kuuluva Kimberly Couzen kertoo Fox News -sivustolle.

"Ei ollenkaan äreä"

NYCACC-järjestön Katy Hansen kertoo Daily News -sivustolle, että kissa on yhtä suloinen kuin se on iso.

– Sillä on selkeästi epämukavat oltavat, eikä se pidä siitä, että sitä nostellaan. Ymmärrätte varmaan. Kun tähän vielä lisätään uusi ympäristö, kuka tahansa ärtyisi, mutta se ei ole yhtään äreä. Mitä enemmän ihmiset ovat sen kanssa tekemisissä, sitä helpompaa on huolehtia siitä, Hansen kertoo.

Toistaiseksi Barsik ei järjestön mukaan ole valmis adoptoitavaksi. Järjestö kertoo, että ensin se käy eläinlääkärillä, minkä jälkeen se pistetään dieetille. Kissan painonpudotusmatkaa voi kuitenkin seurata bigbarsik-Instagram-tilillä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat