Kulkukissa puri syöttävää kättä – hyväntekijälle päätä huimaava lasku: "Hautajaiseni olisivat tulleet halvemmiksi"

Hylättyjen kissojen maa 5:31
Miksi kissoja hylätään niin paljon?

Kulkukissa iski hampaansa yhdysvaltalaisnaisen käteen – ja teki samalla loven tämän lompakkoon, kertovat lukuisat yhdysvaltalaisviestimet, mukaan lukien MPR News sekä New Hampshire Public Radio.

Kun biologisti Jeannette Parker, 44, näki Floridan maaseudulla tiellä käyskentelevän laihan ja sairaanoloisen kissan, hän päätti auttaa eläintä. Parker lähti hakemaan autostaan tonnikalaa – arvaamatta, kuinka kalliiksi avunanto hänelle kävisi.

Kissa nimittäin puraisi ruokaa tarjoavaa Parkeria sormeen niin, että hammas upposi ihon läpi.

Parker puhdisti haavan, mutta oli huolissaan vesikauhun tarttumisesta. Hän suuntasi Mariners Hospital -ensiapuasemalle, jossa hänen ihonsa alle pistettiin kaksi erilaista ruisketta ja suuhun antibiootteja. Parker ei koskaan puhunut lääkärin kanssa, mutta lähti kotiin tyynenä.

Lasku loksautti leuan auki

Tyyni mielentilan loppui kuin seinään, kun Parker avasi sairaalalaskun. Yli 48 500 dollarin, reilun 42 500 euron, lasku vain parin tunnin sairaalavisiitistä. Laskusta leijonanosa, noin 46 000 dollaria, oli vain yhdestä vesikauhua ennaltaehkäisevästä vasta-aineesta.

Hinta tuntui Parkerista käsittämättömältä, vaikka hän tiesikin vasta-aineiden olevan kalliita, reilun neljän tuhannen dollarin arvoisia.

Ensiapuasemalta kuitenkin kerrottiin, että summa oli kirjattu laskuun ihan oikein – desimaalipilkkua ei oltu siirrelty. Parkerin saapuessa hoitoon kahdesta millilitrasta lääkettä veloitettiin 7 737 dollaria, 6 776 euroa. Parker sai lääkettä 12 millilitraa.

Kuukausi Parkerin visiitin jälkeen Mariners Hospital laski hintojaan merkittävästi. Vasta-aineen hinnaksi muodostui 1650 dollaria per kaksi millilitraa.

Vakuutus kattoi valtaosan

Onneksi Parkerin perheellä oli vakuutus, jonka ansiosta naisen piti maksaa lääkkeistään huomattavasti vähemmän, vajaat 4200 dollaria eli noin 3600 euroa.

Hinta kirpaisi silti.

– Hautajaiseni olisivat tulleet halvemmaksi, Parker totesi yhdysvaltalaismedioiden mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat