18.3.2003 Chilillä ja parmesaanijuustolla kuorrutettua lohta, fenkolipaahdettua perunaa, sitruskastiketta

Vieraana keittiöpäällikkö Marko Alander ravintola 10th Floorista kertomassa Islannissa järjestetystä ruokakilpailusta ja omasta menestyksestään.

Chilillä ja parmesaanijuustolla kuorrutettua lohta

600-800 g lohifileetä leikkaa nahattomaksi ja noin 90 g suorakaiteen muotoisiksi paloiksi
1/2 vihreä paprika, leikattuna pieniksi kuutioiksi
2 punaista chiliä, leikattuna pieniksi kuutioiksi
100 g raastettua parmesaanijuustoa

1. Sekoita juusto ja hienonnettu chili sekä paprika.
2. Mausta lohipalat suolalla ja valkopippurilla myllystä, pyörittele ne sen jälkeen chili-juusto seoksessa. Aseta lohet voidellulle uunipannulle ja paista 180 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia.

Fenkolipaahdettua perunaa


600g kuorittuja pieniä perunoita
4 rkl fenkolinsiemeniä
nokare voita
liraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria myllystä

Puolita perunat ja paista ne kevyesti pannulla voin ja öljyn seoksessa. Siirrä perunat uunivuokaan, mausta murskatuilla fenkolinsiemenillä sekä suolalla ja pippurilla. Loppukypsennä 180-200 asteessa uunissa noin 15-20 minuuttia riippuen perunalaadusta tai kypsennä perunat pelkästään uunissa n.225 asteessa 30-40 min. uunivuoassa kierittelemällä ne ensin voin ja öljyn seoksessa (kuumennettu uunissa) ja ripottelemalla päälle fenkolinsiemenet.

Sitruskastike

1 dl valkoviiniä
1 hienonnettu shalottisipuli
20 g voita
timjamia
3 dl kalaveloute kastiketta tai suurustettua kalalientä
puolikas sitruunan kuori, suikaloituna ja ryöpättynä
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 dl suikaloitua purjoa
tabascoa, suolaa
20 g voita viimeistelyyn

Kuullota sipulit ja timjamin lehdet, lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää veloute sekä sitruunan kuori ja mehu, kuumenna. Vatkaa kylmä voi joukkoon ja mausta tarvittaessa suolalla ja tipalla tabascoa.

Esillelaitettaessa viimeistele annos pienellä rucolasalaattikehrällä.


Lue myös:

    Uusimmat