Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

18.2.

Julkaistu 18.02.2008 10:59

Mandariinibroileripata

  • noin 300 g maustamattomia tai hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
  • ruokaöljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 purkki mandariinipaloja
  • ½ dl hienonnettua persilja

Ruskista broilerinsuikaleet ruokaöljytilkassa, isossa paistinpannussa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita kunnolla. Lisää vesi samalla huolellisesti sekoitellen. Lisää mausteet ja soijakastike. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää ruokakerma pataan. Kiehauta ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Valuta mandariininpaloista liemi. Kaada broileripata riisikranssin sisään ja ympärille. Koristele mandariinilohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

Riisikranssi

  • noin 4 dl riisiä
  • vajaa litra vettä tai kanalientä
  • (suolaa)
  • 1 ½ tl kurkumaa tai pieni ripaus sahramia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ruokaöljyä vuokaan
  • Kiehauta vesi tai kanaliemi kattilassa. Lisää (suola), riisi sekä tilkka ruokaöljyä. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan tai noin 20 minuuttia, kunnes riisi on turvonnut ja pehmeää. Kaada pois mahdollinen ylimääräinen vesi. Jaa riisi kahteen osaan. Lisää hienonnettu persilja toiseen ja kurkuma/ sahrami toiseen riisiannokseen. Sekoita niin, että riisit saavat tasaisen vihreän ja keltaisen värin. Voitele maustekakkuvuoka ruokaöljyllä. Kerrosta riisiä vuokaan niin, että siitä muodostuu vihreitä ja keltaisia kerroksia. Kumoa riisi varovasti isolle laakealle astialle ja tarjoile broileripadan kera. Kiireessä riisikranssin valmistamisen voi mainiosti jättää väliin ja keittää aivan tavallista riisiä.

    Resepti: Oliver Saxén, Piikkiö

    Lifestyle

    Lisää aiheesta:

    Jessen nerokas joulupuuro: Näin teet vispipuuroa glögistäHarri Syrjäsen "huikean tuotekehittelyn tulos" – onko tässä maailman paras graavilohi? Musta maa ja lämpöasteita – kannattaako lintuja nyt ruokkia? Asiantuntija vastasi Lohjan pimeydestäVogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listallaPikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaaliIhanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisille

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 08:46
      Jouluruoka

      Jessen nerokas joulupuuro: Näin teet vispipuuroa glögistä

    • 06:50
      Jouluruoka

      Harri Syrjäsen "huikean tuotekehittelyn tulos" – onko tässä maailman paras graavilohi?

    • Eilen20:02
      Linnut

      Musta maa ja lämpöasteita – kannattaako lintuja nyt ruokkia? Asiantuntija vastasi Lohjan pimeydestä

    • Eilen18:57
      Paavi

      Vogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listalla

    • Eilen18:45
      Pikamuoti

      Pikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaali