18.2.

Mandariinibroileripata

  • noin 300 g maustamattomia tai hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
  • ruokaöljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 purkki mandariinipaloja
  • ½ dl hienonnettua persilja

Ruskista broilerinsuikaleet ruokaöljytilkassa, isossa paistinpannussa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita kunnolla. Lisää vesi samalla huolellisesti sekoitellen. Lisää mausteet ja soijakastike. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää ruokakerma pataan. Kiehauta ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Valuta mandariininpaloista liemi. Kaada broileripata riisikranssin sisään ja ympärille. Koristele mandariinilohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

Riisikranssi

  • noin 4 dl riisiä
  • vajaa litra vettä tai kanalientä
  • (suolaa)
  • 1 ½ tl kurkumaa tai pieni ripaus sahramia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ruokaöljyä vuokaan

Kiehauta vesi tai kanaliemi kattilassa. Lisää (suola), riisi sekä tilkka ruokaöljyä. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan tai noin 20 minuuttia, kunnes riisi on turvonnut ja pehmeää. Kaada pois mahdollinen ylimääräinen vesi. Jaa riisi kahteen osaan. Lisää hienonnettu persilja toiseen ja kurkuma/ sahrami toiseen riisiannokseen. Sekoita niin, että riisit saavat tasaisen vihreän ja keltaisen värin. Voitele maustekakkuvuoka ruokaöljyllä. Kerrosta riisiä vuokaan niin, että siitä muodostuu vihreitä ja keltaisia kerroksia. Kumoa riisi varovasti isolle laakealle astialle ja tarjoile broileripadan kera. Kiireessä riisikranssin valmistamisen voi mainiosti jättää väliin ja keittää aivan tavallista riisiä.

Resepti: Oliver Saxén, Piikkiö

Lue myös:

    Uusimmat