18.2.2004 Omena-mascarponetorttu ja pikatiramisu

Omenamascarponetorttu ( 8 annosta)

125 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria

täyte:
4-5 omenaa
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 sitruunan mehu

juustotäyte:
1 prk mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
3 keltuaista
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa

Kuori ja lohko omenat. Sekoita omenien sekaan kulhossa sokeri, kaneli, kardemumma ja sitruunan mehu. Anna omenoiden maustua sillä aikaa kun valmistat taikinan ja juustotäytteen.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja lisää kananmuna. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos sekä sitruunan kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa ja taputtele se sitten korkeareunaiseen piirakka- tai torttuvuokaan pohjalle ja reunoille.

Sekoita mascarpone-juustoon keltuaiset, sokerit ja kerma. Kaada omenalohkot siivilään ja valuta liiat nesteet pois. Asettele omenat murotaikinapohjan päälle ja kaada lopuksi päälle vielä juustoseos. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Pikatiramisu (4 annosta)

10 kaurakeksiä
n. 1 dl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
1 prk mascarponea
1 rkl sokeria
2 rkl maitoa
1 tl kanelia
kaakaojauhetta koristeluun

Murskaa kaurakeksit ja laita ne lasien/kuppien pohjalle. Lorauta keksien päälle pari teelusikkaa kahvia, joka on maustettu vaniljasokerilla. Notkista mascarpone maidolla ja mausta kanelilla. Annostele mascarpone laseihin keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin tunniksi pariksi. Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua.

Reseptit: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat