17-vuotias naiskuljettaja joutui järkyttävään kolariin, sitten alkoivat piinaavat minuutit: "En ole nähnyt koskaan mitään tuollaista"

17-vuotias saksalaiskuljettaja Sophia Flörsch ajoi karmivan kolarin Formula 3 -sarjassa viikonloppuna. Etelä-Kiinassa sijaitsevassa Macaossa ajetussa kisassa Flörsch ajautui hurjalla vauhdilla ratareunusten yli valokuvaajien alueelle.

Flörschin auto lähti rytäkässä ilmojen teille. Flörschin tallin Van Amersfoort Racingin mukaan nuoren saksalaiskuljettajan nopeus oli kolarihetkellä 276 kilometriä tunnissa.

– Hänen autonsa oli kuin raketti. Tuosta selviytyminen oli jotain aivan uskomatonta, Flörschin tallipäällikkö Frits van Amersfoort sanoi BBC Radio 5 Livelle.

Flörschin auto kimposi ensin kilpakuljettajan Jehan Daruvalan auton takaosasta korokkeeseen, josta Flörschin auto otti ilmaa allensa. Ennen ratavallien ylitystä Flörsch osui Sho Tsuboin autoon.

Flörschin lisäksi Tsuboi, kaksi valokuvaajaa ja yksi ratavirkailija päätyivät sairaalaan.

Flörschin tallipäällikön van Amersfoortin mukaan ilmoilla oli pitkään epätietoisuutta nuoren naiskuljettajan kunnosta.

– Saimme jotain tietoja sosiaalisen median kautta. Ne kuvat, mitä näemme, olivat aivan kamalia. Pelkäsimme pahinta, van Amersfoort kertoi.

– Kesti aika pitkään ennen kuin kisan johto pystyi sanomaan mitään Sophian kunnosta. Jokainen voi kuvitella, ettei tuo tilanne ole mitenkään mukava.

Van Amersfoot kuvaili odotusta ”elämänsä kauheimmaksi hetkeksi”.

– En ole nähnyt koskaan mitään tuollaista. Olen nähnyt paljon kolareita moottoriurheilussa, ja tuo oli varmasti yksi karmeimmista.

– Onni oli se, että hän oli ilmassa ja hän lensi ratavallien yli. Jos hän olisi osunut reunuksiin, tuossa olisi voinut käydä paljon pahemmin.

Video tilanteesta löytyy alta ja täältä.

Flörschin selkäranka murtui kolarin yhteydessä. Saksalaiskuljettajalle on jo tehty leikkauksia, jotka jatkuvat yhä.

Formula 3 -sarjan kisa keskeytettiin kolarin myötä. Kisaa kuitenkin jatkettiin noin tunti törmäyksen jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat